ZILE LIBERE 2014. SARBATORI LEGALE IN ROMANIA declarate zile libere pentru anul 2014

zile libere 2014 calendar sarbatori legale

 

Zile libere 2014 sunt in numar de noua zile declarate sarbatori legale, adica nelucratoare de catre Guvernul Romaniei. Avem la dispozitie noua zile libere in care putem petrece timpul asa cum ne dorim cu familia sau in mini vacante la munte de Craciu sau vacante de Revelion. Fata de numarul de zile libere 2013, in anul acesta vom avea cu o zi mai multe zile libere 2014.
Cei care nu pot beneficia de zile libere 2014 sunt magistratii care au stabilite termene in procese, o parte a angajatilor din trezorerie si cei ce fac parte din mecanismele de siguranta nationala. De asemenea pompierii si medicii nu se pot bucura nici ei de ZILE LIBERE 2014 ca de altfel in toti anii. Nici medicii care trebuie sa asigure urgentele si primiri urgente nu vor beneficia de vacante in zile libere 2014. Aceste categorii avand dreptul de a beneficia de aceste zile libere recuperandu-le atunci cand situatia o permite. Astfel ca toti angajati vor putea avea zile libere legale conform codului muncii.
Ziua de 15 august a devenit si ea o sarbatoare legala inca din anul 2009, ca urmare a unei decizii politice.
Ziua de Rusalii a fost si ea introdusa in calendarul de sarbatori legale cu zile libere de catre liberali pentru a incurca PDL in alegerile electorale din anul 2008.
Desi romanilor li se pare ca au prea multe zile libere 2014 si este adevarat fata de numarul de zile libere avute in 2013, nu suntem fruntasi la acest capitol, media europeana fiind de 14 zile libere, iar ziua de 15 august, adica Adormirea Maicii Domnului, este inclusa in calendarul zilelor libere in peste zece tari din Uniunea Europeana.

In anul 2014, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege, avem 9 zile care se afla in cursul saptamanii si 3 zile care cad in weekend, dupa cum urmeaza:

Zile libere 2014 pentru vacanta de Anul Nou sau Revelionul

– 1 ianuarie » miercuri
– 2 ianuarie » joi

Zile libere 2014 si vacanta pentru Pastele Ortodox

– 20 aprilie » duminica
– 21 aprilie » luni

Zi libera 2014 de Ziua Internationala a Muncii

– 1 mai » joi

Zile libere 2014 pentru vacanta de Rusalii

– 8 iunie » duminica
– 9 iunie » luni

Zi libera de Adormirea Maicii Domnului

– 15 august » vineri

Zi libera de Sfantul Andrei

– 30 noiembrie » duminica

Zi libera 2014 de Ziua Nationala a Romaniei

– 1 decembrie » luni

Zile libere 2014 pentru vacanta de Craciun

– 25 decembrie » joi
– 26 decembrie » vineri

Iar in 2015 Anul nou va fi in zilele joi si vineri.

Sa speram la mai multe zile libere pe viitor, macar aici sa atingem si noi plafonul altor state din Uniunea  Europeana care au cate 15 zile libere oficiale, adica sarbatori legale. Nu am duce lipsa de sfinti sau intemeitori ce ar merita sarbatoriti numai, numai sa mai avem niste zile libere in plus.

Acesta fost calendarul cu sarbatori legale sau ZILE LIBERE 2014.

[related-posts]