Vplus.ro a renascut din vechiul Vplay.ro cel putin la fel de bine tehnologizat si optimizat

vplus.ro noul vplay.ro seriale si filme online

Vplus.ro, l-am gasit acum mai bine de o saptamana ruland pe internet. Am intrat si supriza,.., am avut un deja vu al logicii interfetei Vplay.ro. Aceesi metodologie de facilitare a accesului rapid catre continutul dorit, aceeasi interfata simpla si usor de folosit, si mi-am pus intrebarea: E un Vplay.ro revitalizat?!. La urmatorul click am avut confirmarea ca este noul vplay restilizat, de data aceasta fiind un website complet de continut media, Vplus.ro oferind acum doua categorii distincte de continut online, filme online si seriale online.

Daca ai avut cont pe Vplay.ro intra pe Vplus.ro AICI, introdu userul si parola si ai acces la noua colectie de filme si seriale online.

Vplus.ro ramane din punct de vedere tehnic, sau a bucatariei de stocare si redare, un etalon in ceea ce inseamna sa storci hardware-ul avut la dispozitie pentru a avea o platforma video on demand fiabila si in acelasi timp performanta. Bucataria din spatele Vplus.ro, din intuitie, este la fel de bine gandita precum interfata cu care utilizatorul intra in contact, fara artificii si elemente de design inutile si care ar face navigarea mai anevoioasa.
Despre securitatea conturilor Vplus.ro, nu prea am motive de lauda, a suferit mici retusuri dar inca are gauri de securitate, prin scripturi. Nu am sa continuu foarte mult, deoarece se pot remedia, si in plus momentan nu ar fi de atacat pentru furturi de conturi de card sau date personale, fiind gratuit. Pentru lista de baza de date email este irelevant majoritatea fiind yahoo si conturi personale, deci potential mic de marketing pe mailuri personale, mai ales ca-s concentrate pe furnizorii gratuiti de email.

Vplus.ro mult mai optimizat pentru livrarea de continut media decat concurenta legala.

Felicit echipa de dezvoltatori pentru optimizarea website-ului si a media playere-lor modificate.

Am facut niste teste simple pe un notebook cu procesor Core 2 Duo si placa video GeForce GT 160M, browsere Chrome si Mozilla, iar rezultatele mi-au aratat ca Vplus.ro randeaza mai fluid fluxul de date si in acelasi timp maninca mai putine resurse decat concurenta cu aproximativ 10%, ceea ce inseamna pentru utilizatorul final un consum mai mic de resurse ale calculatorului personal si aparitia blocajelor de randare a playerului in browser mult mai rar.

Concurenta ramane totusi superioara la aplicatiile pentru smart tv -uri si dispozitive mobile fata de Vplus.ro, care pare momentan dedicat PC-urilor. De ce spun ca Vplus.ro pare dedicat pentru pc-uri, pentru ca site-ul si playerul, indiferent ca alegi HTML 5 nu devine responsiv (sa isi modifice dimensiunile astfel incat sa se pozitioneze ideal pe ecranul dispozitivului mobil).

Vplus.ro este in versiunea beta ceea ce inseamna ca se doreste imbunatatirea lui pe parcurs.

Felicitarile din articol sunt strict destinate modului de realizare a site-ului si alegerea in designul solutiei tehnologice de video on demand.

Recunosc ca am cont si pe Vplay.ro si pe Voyo.ro si Antena, altfel nu puteam face testele pentru a trage concluziile, dar nu sunt de acord cu modul pirat in care se lucreaza la Vplus.ro, fiind totul intr-o ceata totala. Mi-am pus si intrebarea cum de reusesc ‘un echipaj de pirati’ sa mentina o platforma atat mare fara incasari. Pentru ca Vplus.ro nu este un server sau un switch/router, chiar daca se pot face artificii cu seed boxuri pe la diversi furnizori de servicii de stocare. Vplus.ro este o intreaga retea cu o arhitectura de mangement a continutul destul echipata tehnic, avand un trafic imens. Nu am date pentru a vedea care dintre cei trei mari jucatori de VoD are cel mai mare trafic, dar nu subestimez traficul Vplus.ro (din alexa mi-am dat seama ca nu este deloc micut si accesat doar din Romania). Pentru a sustine o astfel de platforma trebuiesc bani multi, si totusi e gratis. Dar dupa cum spune si proverbul ‘Nimic nu e gratis pe lumea asta!’ sunt destul de reticent la businessul ce se ascunde in spatele acestui proiect pirat si finantarea sa.

Cat despre atacurile facute de marele trust legate de piraterie, sunt zero barat, atata timp cat exista trackere si sharing de fisiere. Mai bine producatorii de continut media ar pune taxa pe traficul generat de platforme de Video on Demand, pentru ca era CD/DVD s-a sfarsit, avand toate dispozitivele electronice de comunicatii conectate la reteaua globala de internet. Oricum se incaseaza la cinema inainte de a aparea, pe trackere si site-uri de video on demand, pe Vplus.ro. CD / DVD il iei cu tine intr-un loc izolat fara acces la reteaua de internet, asta daca nu iti iei direct notebook -ul sau tableta cu filmele si serialele descarcate.

Concluzie, Vplus.ro ‘still better’ decat concurenta, prin interfata bine gandita si tehnologia de management al continutului de filme si seriale online.