instalare dual boot windows 8

Instalare dual boot Windows 8. Tutorial cum se instaleaza dual boot Windows 8

Primul pas instalare dual boot Windows 8. Manager boot Windows 8

Windows 8 are inglobat un manager de boot de generatie noua, diferit ca si interfata dar si ca functionalitate rezultand de aici incompatibilitatea cu alte bootloadere (managere de boot).

Specificatii boot loader nou Windows 8:

– este optimizat pentru rularea pe dispozitive cu touch screen (ecran tactil)
– are optiune de a bifa sistemul de operare implicit la pornire si de a il incarca in mod automat
– daca se alege pornirea implicita a sistemului Windows 7 implicita, atunci bootloderul va incarca managerul de boot compatibil cu versiunea sistemului de operare implicit

Cum se instaleaza doua sisteme de operare in sistem DUAL BOOT, iar unul dintre ele este Windows 8.

Reguli de urmat instalare dual boot Windows 8

Prima regula de baza o reprezinta partionarea harddiskului in trei partitii(pentru doua sisteme de operare). Doua mai mici pentru sistemele de operare si una in care sa salvati documentele si fisierele personale. Cele doua partitii de sistem de operare este bine sa situeze ca marime intre 40 Gb si 60Gb pentru a asigura si spatiul necesar pentru a instala si alte aplicatii dorite. Cea de-a treia partitie poate fi oricat de mare se poate, in functie si de capacitatea totala a harddiskului.

Instalarea in sistem dual boot sau multiboot este necesar ca versiunea de Windows 8 sa fie instalata ultima. Deci mai intai se instaleaza versiunile mai vechi, deoarece daca se instaleaza prima data Windows 8. iar dupa instalam o versiune mai veche de Windows sau Linux, sistemul din urma va rescrie managerul de boot si ii va inlocui versiunea cu una mai veche care nu este compatibila cu ultimul sisteme de operare al Microsoft. Rezultatul va fi, o excludere a sistemului windows 8 din optiuni, acesta ne mai fiind recunoscut de catre bootloader. Greseala de ordine poate fi corectata cu utilitare de boot, precum EasyBCD 2.2, sau prin introducerea dvd-ului de install a Windows 8 si reinstalarea ultimei versiuni de boot manager.

A doua regula  este ca dupa ce ati instalat primul sistem de operare si ati ajuns la instalarea Windows 8 sa selectati una din partitiile de sistem create la prima regula (ATENTIE LA PARTITIE SA FIE CEA NOUA SI NU IN CEA IN CARE S-A INSTALAT PRIMUL SISTEM DE OPERARE), se formateaza se accepta noul stil de formare si se incepe instalarea propriu-zisa.

A treia regula se refera la instalarea propriu-zisa a Windows 8, care este tratata in urmatorul film.

A patra regula se aplica dupa ce sistemul de operare Windows 8 a fost instalat cu succes,  iar acum practic doar trebuie ales ce sistem de operare sa porneasca in mod implicit. Asta pentru ca, poate doriti ca sistemul prioritar la pornirea implicita sa fie altul decat cel ce se seteaza automat, respectiv Windows 8.
Pentru a putea efectua modificare dorita trebuie accesat aplicatia System Configuration din Windows.

instalare dual boot Windows 8

Dupa ce ati bifat sistemul de operare care doriti sa se incarce automat, am terminat.

Sper ca a fost destul de usor tutorialul DUAL BOOT WINDOWS 8.