Comenzi secrete Facebook sau optiuni necunoscute de publicul larg

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume. Desi sunt unii utilizatori care petrec ore in sir activi pe Facebook, unele caracteristici ale platformei inca nu sunt cunoscute.

Cea mai mare retea de socializare, Facebook, a atins luna aceasta 1,19 miliarde de utilizatori la nivel global. In Romania sunt 6,6 milioane de utilizatori dintre care 1,42 milioane sunt localizati in Bucuresti.

facebook secrete

Publicatia Business Insider a alcatuit o lista cu cele mai utile caracteristici Facebook pe care foarte multi utilizatori nu le cunosc sau sunt greu accesibile:

 

1. Lista de interese – cum se creeaza

Listele de interese sunt modalitati optionale pentru a organiza continutul Facebook. Listele se pot crea in functie de lucruri la care utilizatorii tin, sau pot urma exemplele altor prieteni. Spre exemplu, se poate crea o lista numita “Topul companiilor IT cunoscute”, care va cuprinde paginile companiilor si actualizarile publice despre continutul acestora.

Pentru a crea o lista de interese, trebuie sa accesati https://www.facebook.com/bookmarks/interests si apasati butonul “Adaugati Interese” (Add Interests), dupa care apasati “creaza lista” si cautati oamenii si paginile pe care doriti sa le adaugati.

 

2. Vizualizare istoric al relatiei cu un prieten cum o faci

Se pot vedea toate interactiile pe care utilizatorul le-a avut cu un prieten specific prin accesarea paginii de profil, dupa care apasarea sagetii din coltul din dreapta sus si se selecteaza optiunea “See friendship” din meniul care se afiseaza.

 

3. Verificare a “ celorlalte” mesaje cum sa o faci

Dupa cum Facebook sorteaza noutatile care apar pe peretele de informatii, la fel face si cu mesajele. Dosarul principal cu mesaje contine mesaje de la prieteni si prietenii lor. Toate celelalte mesaje vor fi directionate intr-un dosar numit “Celalalte”, pe care trebuie sa il accesezi separat. Pentru a accesa optiunea pentru celelalte mesaje, trebuie intrat in meniul principal de mesaje si accesata optiunea “Other” din stanga, sus.

 

4. Vizualizarea de fotografii pe cale traditionala cum se face

Daca nu iti place cum arata fotografiile pe fundalul negru, puteti apasa F5 si reveni la modul traditional de vizualizare a pozelor.

 

5. Postari automate cum le blochez

Se pot bloca postarile automate in care utilizatorul este etichetat prin pornirea optiunii prin care poti aproba orice apare pe profilul tau. Pentru a porni aceasta optiune, apasati pe “Settings”, mergeti la meniul “Timeline and Tagging” si cautati “ Who can add things to my timeline? (Cine poate posta pe profilul meu)”.

 

6. Iti poti intoarce profilul de Facebook cu “susul in jos”, si poti schimba limba cu “engleza de pirat”

Facebook are optiunea “Pirate English”, care schimba denumirile anumitor optiuni. Spre exemplu, “What’s on your mind?” devine “What be troublin’ ye?”.

Exista si optiunea pentru versiunea de Facebook “Upside Down”, care urca tot textul in partea de sus a caracteristicilor. Pentru a alege limba, selectati din meniul “limba” “Upside Down” sau “Pirate English”.

 

7. Puteti descarca datele de pe Facebook

Din optiunea Setari Generale ale contului, puteti descarca informatile disponibile pe cont, precum si informatii despre timeline, postarile pe care le-ai impartasit, mesaje, fotografii etc. De asemenea, se pot descarca si informatii care nu sunt disponibile prin simpla autentificare pe profil, precum reclamele pe care ai apasat, adresele de IP de pe care te-ai logat.

 

8. Jurnalul de activitati

Activitatea de pe Facebook este pastrata intr-un jurnal, inca de cand a fost deschis contul. Se pot vedea atat postarile, cat si fotografiile in care utilizatorul a fost etichetat, cand a adaugat cineva un nou prieten etc.

 

9. Se poate trimite un mesaj pe Facebook de pe un cont traditional de e-mail

Folosind adresa username@facebook.com, se poate trimite un mesaj de pe orice serviciu de email catre Facebook.

 

10. Se pot opri notificarile de pe mobil

Notificarile Facebook de pe mobil se pot opri, folosind Privacy Settings > Notifications > Mobile Push si debifarea optiunii pentru notificari.

Speram ca a fost util acest tutorial despre comenzi greu accesibile sau necunoscute ale Facebook.

[related-posts]