Cum sa instalezi o unitate CD DVD virtuala pe calculator

Unitate CD DVD virtuala un soft necesar de instalat pe orice calculator. Fiecare dintre noi ne-am lovit la un moment dat de necesitatea unei unitati CD DVD virtuale pentru a incarca si rula imagini ale unor discuri fizice.

La o simpla cautare pe Google, se pot gasi destul de multe programe FREE ce instaleaza un astfel de emulator pe calculatorul personal, unele deja bine cunoscute multora, sau de care cel putin ati auzit.

Totusi eu ma voi opri asupra celui dezvoltat de catre SlySoft, Virtual CloneDrive. Personal am dat peste el in perioada de inceput a Windows 7 x64, el fiind unul dintre putinele ce functiona pe versiunea x64 a Windows-ului in timp ce programele consacrate inca nu  aveau suport implementat.

Am continuat sa-l folosesc chiar si in prezent datorita usurintei in utilizarea lui si faptului ca este deosebit de stabil si a codului curat neincarcand sistemul cu tot soiul de sa le spunem balarii sau Ad-uri si binenteles pentru ca este o aplicatie vie, in continua imbunatatire si dezvoltare. Cel mai important, e gratis.

Dupa cum este descris chiar de catre producator…

Probably the best virtual drive software, Virtual CloneDrive allows you to enjoy the freedom of a virtual drive and is completely free.

unitate cd dvd virtualaVirtual CloneDrive lucreaza si se comporta intocmai ca o unitate CD/DVD fizica, totusi el exista doar virtual. Fisierele imagine de disk pot fi incarcate in unitatea virtuala de pe hard-disk-ul tau sau de pe o unitate externa din retea si se poate folosi in acelasi fel in care procedezi cu un disc fizic introdus intr-o unitate CD/DVD fizica.

Download

Avantaje folosirii de unitate CD DVD virtuala
  • Suporta toate formatele de imagine de disc comune precum ISO, BIN, CCD
  • Suporta pana la 8 unitati virtuale instalate simultan
  • Foarte usor de folosit – doar un dublu CLICK – pe o imagine si aceasta este deja incarcata
  • Virtual CloneDrive este gratuit, poti sa-l folosesti fara niciun cost.

Sfarsit tutorial unitate CD DVD virtuala.