Microsoft Windows 8 anunt lansare in decembrie

WINDOWS 8 anunt lansare varianta noua. Microsoft a tot propus pietei, inca de la inceputul deceniului, trecerea la computere tableta astfel ca va puteti imagina cat de fericiti au fost cei de la Apple pentru reusita lor… iPad.

windows 8 un nou sistem de operare

Microsoft nu se da usor batut astfel ca pana la sfarsitul anului vom avea Windows 8 pentru tablete. Lansarea Windows 8 se asteapta ca fiind revolutionare, pentru ca va fi o platforma extrem de flexibila putand fi utilizata de la clasicile computere pana la notebookuri ultra portabile, tablete si smartphone-uri.

Microsoft deja a lansat versiunea de teste a Windows 8 pentru a-ti putea o face o idee despre ceea ce va fi la lansare, cat si pentru producatorii de dispozitive pentru a avea timp sa construiasca softurile necesare pentru noul sistem de operare.

Noul Windows 8 este previzualizat ca fiind un mare succes al Microsoft atat ca imagine cat si financiar.

Windows 8 va fi compatibil cu producatorii de procesoare pentru tablete ARM, Intel si AMD.
Va fi compatibil de la clasicele procesoare X86 Intel si Amd dar si cu dispozitivele ARM, astfel oferind posibilitatea oricarui utilizator iOS sau Android de a converti sistemul de operare cu cel ce va fi oferit spre vanzare de catre Microsoft pietei mobile mondiale.

NVIDIA Tegra 3 a fost confirmat a fi unul din dispozitivele de incercare pentru noul sistem de operare  pentru tablete bazate pe ARM.

Microsoft este incantat sa aiba partener pe NVIDIA pentru a aduce dezvoltatori de dispozitive si aplicatii pentru Windows PC cat si varianta Metro disponibila pentru dispozitive mobile a noului sistem de operare Windows 8.

Dispozitivele ARM cu Windows 8 nu vor avea incluse aplicatii desktop ci doar aplicatii Metro.

Windows 8 va suporta tablete de 10.1 cu pana la 291 ppi(pixel per inch resolution), iar tehnologia Dolby va inclusa in distributie.

Aplicatiile de baza preinstalate in Windows 8: camera, messaging, mail, calendar, SkyDrive, people, photos, video and music.

Windows 8 va include si un pachet business pentru companii prin suita deja consacrata Office care va oferi capacitati de utilizare ca ale unui sistem clasic.