WINDOWS 8.1 o actualizare necesara a sistemului de operare WINDOWS 8

windows 8.1 microsoft

Windows 8.1 un altfel de sisteme de operare desi venit ca o actualizare a sistemului Windows 8. Odata cu Windows 8.1, Microsoft a lansat si versiuni noi de Windows Phone precum Windows Phone 8.3 ce schimba banalul Windows Phone total. In cea de-a treia actualizare a lui Windows Phone Microsoft introduce aplicatia Driving Mode si reuseste sa asigure suport pentru rezolutii inalte, Full HD.

Windows 8.1 ce bug -urile ale Windows 8 rezolva

windows 8.1 welcome screen

1. In Windows 8, Internet Explorer nu putea deschide decat maxim zece pagini.La urmatoarea pagina deschisa peste limita de zece, inchidea una dintre cele deschise mai devreme. Astfel cu noua versiune de Windows 8.1 poti deschide cate pagini de internet doresti, pentru ca acestea nu se vor mai inchide automat, ne mai existand acea limitare.
2. Windows 8.1 permite multi tasking in ferestre diferite ale browserelor. Inainte pe varianta veche de Windows 8 nu puteam deschide doua browsere ci eram obligat sa deschid tab -uri noi care nu suportau detasare ca pagina noua.
3. Cu Windows 8.1 pot schimba rezolutia din ferestra Start Metro, ceea ce in Windows 8 trebuia musai sa mergi pe desktop de unde puteai schimba rezolutia. Acum pana si nivelul de baterie il poti verifica din interfata metro fara a fi necesar sa intri in desktop sau sa te de loghezi pentru a ajunge in ecranul de primire in care este prezenta informatia despre baterie.

Windows 8.1 imbunatatiri de produs

windows 8.1 start button

1. Bara de cautare este acum universala cu ea putand cauta in resursele locale ale calculatorului cat si in resursele online disponibile in internet.
2. Nu stiu daca este chiar un avantaj, dar Windows 8.1 are acum o aplicatie ce poate face diagnosticare medicala primara. Aceasta este oferita de o aplicatie in care selectezi partea a corpului care te chinuie si ii relatezi simptomele pe care le resimti. Aceasta aplicatie isi va da cu parerea, dupa o cautare intr-o baza de date si ofera un raspuns in baza unui calcul de probabilitati.
3. O alta functie interesanta este cea de salvare a continutul unor pagini web pe care le gasesti dar nu ai timp sa le citesti. Prin salvarea continutului in aplicatie, te poti informa local prin accesarea fisierelor salvate. :)) Cum s-ar comporta Windows 8.1 cu aplicatia asta pe vplay cand te duci la munte… :))
4. Modul usor de personalizare in noua varianta de Windows 8.1. Astfel ca aranjarea peretului din pagina de primire este mult mai usoara, ordinea si dimensiunea se va face doar prin tragerea casutelor si selectarea marimii.
5. Posibilitatea de a sari partea de ecran de primire si a intra direct in desktop mode. Functie buna in general PC-urilor ce nu au ecran capacitiv sau persoanelor care prefera modul de lucru clasic cu calculatorul.
6. Windows 8.1 are activata functia de Thethering, laptopul putand imparti conexiunea cu alte dispozitive. La fel ca in cazul Android devine un router wireless.

Windows 8.1 ce nu a rezolvat

1. Sistemul de operare pare ca ruleaza doua sisteme de operare prin diferentele de design al desktopului si interfetei metro.
2. Modul diferit in care arata browserul web Internet Explorer accesat din ecranul de pornire fata de cel accesat clasic din mod desktop
3. Modul greoi in care ai acces la pornirea aplicatiilor, fiind pornite doar din scurtaturi sau interfata de primire si nu ca la mai vechiul Windows 7 din Programs.
4. Desi Windows 8.1 vine cu un set nou de completare a gesturilor pe touch tot ramane deficitar si confuz la utilizarea pe ecran tactil
5. Politica Microsoft care obliga producatorii sa foloseasca pe dispozitivele aflate la vanzare ultima varianta a sistemului de operare. Totusi ai ooptiunea de a face downgrade la versiunea anterioara de sistem de operare. Totusi acum poti face doar Windows 8, care este acelasi sistem de operare.
Ce ma bucura este ca Microsoft a inceput sa tina cont de parerile consumatorilor si incearca sa remedieze anumite gauri de programare sau ergonomie in folosirea produselor software.

Daca ar fi sa am de ales intre Windows 7, Windows 8 si Windows 8.1  as alege intotdeauna WINDOWS 8.1