Google lanseaza Android Wear, o platforma similara cu Nexus, dar pentru dispozitive „wearable”

Android wear dezvoltare

Google isi arata interesul in piata wearable extinzand platforma Android catre categoria produselor de tip „wearable”.  Intr-un articol postat pe blogul lor, compania anunta Android Wear, adica punerea la dispozitia unor noi categorii de device-uri a sistemului lor de operare mobil si, astfel, micsoarea costurilor pentru developeri si utilizatori. Adica un fel de platforma Nexus pentru ceasuri inteligente.

Bineinteles, smartwatch-urile reprezinta doar inceputul, Google declarand ca incepe cu ceea ce reprezinta acum cel mai cunoscut produs „wearable”, dar ca se asteapta la o dezvoltare a portofoliului.

Una dintre cele mai interesante functionalitati o reprezinta functia de comenzi vocale. De indata ce ai nevoie de ceva, poti rosti OK Google si afla informatii despre cele mai apropiate benzinarii sau rezervari la restaurant.

Dincolo de comenzi vocale, se pare ca va fi disponibila si o functie de update-uri in timp real direct pe ceas (mai ales update-uri sociale).  Cele mai interesante vor fi insa aplicatiile dezvoltate special pentru tandemul smartphone – smartwatch, cum ar fi cele de fitness.

Google nu a dezvaluit deocamdata detalii legat de ceasurile pe care se vor vedea in viitor aceste functionalitati sau altele noi.