H.265 cu suport 3D IMAGE fara ochelari 3D

H.265 standard compresie ce poate rula filme 3d

MPEG (Motion Picture Experts Group) a anuntat noul standard H.265.  In timpul vacantei de vara, a dezvoltat o noua tehnologie de codare a fisierelor video mult mai buna, purtand denumirea de H.265.

H.265 este o tehnologie de codare a fisierelor video care are la baza tehnologia H.264 (High Efficiency Video Coding) lansata in anul 2003.

Noua tehnologie de compresie, H.265, reprezinta un pas inainte pentru streamingul(flux) video prin internet, ceea ce aduce un plus de calitate a imaginii, prin compresarea mult mai eficienta a datelor. In aceeasi cantitate de informatie video H.264, H.265 poate contine mult mai multe imagini video si la calitate mult mai buna.

MPEG arunca, practic, mingea la fileu companiilor si televiziunilor care au si continut online in internet pentru piata smartphone-urilor si smartphone-urilor care vor putea receptiona canale tv in format digital.

H.265 revolutioneaza tehnologia de transmisie online a imaginilor si a televiziunii digitale prin capabilitatea noului standard de compresie de transmite in acelasi flux ca si cantitate a efectelor 3D fara a mai fi nevoiti sa purtam ochelarii 3D,  si a imbunatatirii globale a calitatii video.

MPEG a anuntat ca standardul este in teste pana la sfarsitul acestui an, iar din 2013 va fi integrat de catre marii distribuitori de continut video si televiziunile si operatorii de cablu ce furnizeaza servicii de televiziune digitala.

Tehnologia H.265 cu suport 3D IMAGE fara ochelari 3D, dar noul standard va fi disponibil pietei abia in 2014, momentan fiind in teste realizate de catre inginerii MPEG. MPEG doreste sa mareasca compatibilitatea noului standard de codare video H.265 si sa-l optimizeze pentru receptoarele DVB-C, DVB-S, DVB-S2, ATSC, ISDB-T, DVB-T sau DVB-T2.

[related-posts]