linux virus atac cibernetic

Linux a devenit tinta infractorilor cibernetici

Linux-ul si utilizatorii sai au devenit tinta producatorilor de virusi si programe malware, dupa ceva timp. Compania de securitate Dr Web a descoperit primul program virus troian ce afecteaza sistemele de operare Linux. Acest troian lasa deschisa o portita in securitatea sistemului prin care atacatorul are acces si monitorizeaza parolele de acces ale aplicatiilor si rootul serverului. Troianul are ca tinta principala sistemul gratuit si open source OS X.
Organizatia Wirenet, care se ocupa cu monitorizarea securitatii web, a anuntat ca a gasit un program de tip exploatare bresa de securitate care vizeaza managerul de parole si monitorizeaza autentificarile pentru produsele: Opera, Firefox, Chrome si aplicatiile de mail Thnderbird, SeaMonkey, Pidgin.

Compania Dr Web a facut un raport complet despre implicatiile si impactul pe care le are troianul descoperit Flashback pentru utilizatori, dar si capacitatile de autoraspandire in randul utilizatorilor de Mac.

Organizatia Wirenet nu a dat informatii suplimentare despre posibilitatea de raspandire intre platformele sistemelor de operare, deci nu se stie daca vor fi afectati de acest virus troian.

Programele malware care se pot modifica pentru a afecta diferite platforme sunt foarte rare, virusul fiind suspectat ca se imprastie prin platforma Java, sursa fiind detectata in sistemele OS X.
Virusul ataca sistemele Linux pentru a fura credentialele de administrator si parole de conturi.

[related-posts]