instagram androidInstagram castiga utilizatori din randul celor ce folosesc Android

Aplicatia Instagram e de ceva timp pe piata, dar acum un an a facut pasul spre Android, dupa ce anterior era exclusiv utilizata de iOS.

La implinirea unui an, compania a anuntat pe blog ca jumatate din userii actuali provin de pe Android. Din datele existente, Instagram avea aproximativ 100 de milioane de useri activi in februarie 2013.

Trecerea pe Android reprezinta o mare parte din acesti useri, dat fiind ca in primele 24 de ore dupa activarea aplicatiei pe Android au avut loc 1 milion de downloaduri.

In acel moment, Instagram avea aprox 30 de milioane de useri pe iOS. Intre timp, compania a fost cumparata de Facebook pentru suma de 1 miliard de dolari.
Atat iOS cat si Android au avut cresteri semnificative dupa schimbarea actionariatului. De fapt, la doar doua saptamani dupa achizitie, Instagram anunta ca a depasit 50 de milioane de useri activi. Pana la 80 de milioane a mai fost un pas – cateva luni.

Aplicatia de foto-sharing este una de genul „asa de simplu incat ma urasc ca nu m-am gandit eu primul” cu un succes colosal, dar e clar ca a fost multa strategie la mijloc, nu doar noroc. Instagram i-a batut pe toti cu faptul ca a venit cu o modalitate simpla de a face poze frumoase pe care le poti sharui apoi rapid. Simplu, dar cu adevarat un pas major in tehnologia mobile.

Sursa: Techcrunch