Google Chrome are in sfarsit noi functionalitati pentru controlul parental. Google Chrome control parental functional

control parental de la google chrome

Google Chrome era pana in acest moment deficitar la capitolul protectie continut web pentru copii. De acum si Google Chrome beneficiaza de tehnologia de control parental, bineinteles actualizata pentru anul 2013.

Google dezvolta noi functionalitati pentru Chrome care permit control parental imbunatatit

Google si-a propus sa introduca „conturi supravegheate” in browserul web pentru a veni in sprijinul parintilor care vor un mai bun control asupra timpului petrecut online de copiii lor.

Ultima versiune Chrome include o varianta experimentala a noii functionalitati care permite userilor sa creeze conturi noi cu restrictii presetate si privilegii restranse.

Chrome a introdus de multa vreme conturi ce permit conectarea mai multor useri, fiecare conectandu-se cu propriile setari. Insa „conturile supravegheate”ar fi un pas inainte. Ele ar permite parintilor sa stea mai linistiti atunci cand copiii lor stau pe Internet prin limitarea activitatilor online pe computere sau alte terminale.

Odata setat un astfel de cont, se pare ca restrictiile pot fi setate intr-o pagina web dedicata permitand parintilor sau celor care monitorizeaza (de ex, profesorii) sa gestioneze totul foarte usor.

Functionalitatea ar putea fi disponibila si pe Chromebooks, terminalele cu care compania targeteaza industria educationala. Este evident de ce o astfel de optiune este atragatoare pentru invatatori/ profesori.

Pentru moment, aceasta functionalitate este in curs de dezvoltare, asa ca nu se cunosc foarte clar toate aplicatiile posibile. Insa ea va fi cu siguranta disponibila in viitor userilor Chrome.