Extensie Chrome The Great Suspender foarte utila, transforma complet experienta in lucrul cu browserul Chrome

extensie chrome the great suspender

Exista o extensie Chrome care poate ameliora foarte mult intreaga experienta de utilizare a Chrome, dar si a computerului. Se numeste The Great Suspender si permite suspendarea manuala a activitatii anumitor taburi in timp ce ele raman deschise in bara. De exemplu, atunci cand lucrezi la un proiect si ai zeci de siteuri deschise in bara de care nu ai neaparat nevoie, dar care iti consuma CPU.

The Great Suspender este o extensie Chrome care permite asadar fie suspendarea manuala a activitatii anumitor taburi, fie trecerea lor intr-o stare de pauza dupa un anumit numar de minute in care nu au fost folosite. De asemenea, anumite siteuri pot fi excluse – de ex, Gmail. Asadar, chiar daca ai nevoie sa tii deschise foarte multe siteuri in acelasi timp, eviti ca acelea pe care nu le utilizezi sa consume atat energie (baterie) cat si putere (CPU). Exista si optiunea de a actualiza automat toate ferestrele cu un singur click prin setarea acestui tip de extensie chrome.

Conform testelor cu folosire a browserului cu aceasta extensie Chrome instalata, consumul Chrome a scazut de la 35-45%CPU la doar 4-7% CPU.

[related-posts]