Vrei sa fi anonim pe internet si sa nu iti mai faci probleme cu descarcatul torrentilor, foloseste browser TOR

browser tor web sigur

Browser TOR este un raspuns impotriva autoritatilor americane impotriva culegerii de date personale.

Desi denumirea nu spune nimic a produsului software TOR, iar el este nu este promovat pe internet a reusit deja sa stranga peste 1,2 milioane de utilizatori.

Numarul persoanelor din Statele Unite care folosesc browser TOR prin care iti poti ascunde urmele digitale pe internet au crescut semnificativ dupa ce au fost facute publice o serie de informatii despre programul de spionaj PRISM folosit de serviciile secrete americane NSA.

Din 29 mai pana pe 27 august 2013, numarul de utilizatori TOR s-a dublat, ajungand la 1,2 milioane.

Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA), care supervizeaza PRISM, este acuzata de spionarea comunicatiilor electronice mondiale efectuate pe servicii online ca Facebook, Google sau Skype. In cadrul acestui program potrivit dezvaluirilor fostului consultant american al NSA Edward Snowden, datele personale ale cetatenilor europeni sunt copiate si utilizate in SUA, fara ca ei sa stie si fara sa aiba mijloacele de a se apara in fata tribunalelor americane.

Browser TOR este gratuit si dezvoltat de o comunitate puternica si experimentata in servicii de comunicatii securizate.

Despre browser TOR:

Browser TOR este la baza un program de comunicatii folosit de marina americana cu scopul de a proteja accesul cat si transferul de date sensibile ale administratiei americane.

Principiul de functionare este cel de creeare a unui tunel pana la serverul de pe care se afiseaza informatia. Practic creeaza legaturi de tip VPN mult mai complexe nepastrand aceeasi cale prin accesari succesive. Tor se bazeaza pe acces criptat pana la urmatorul nod, dupa acesta schimbandu-se sistemul de criptare si alegerea nodului urmator pana la destinatie este facuta de nodul in care se afla deja. Practic browser -ul TOR este mult mai eficient decat legaturile clasice VPN care sunt statice si usor de urmarit.

[related-posts]

Browser TOR foloseste protocolul de comunicare TCP si poate rula aplicatii ce au suport SOCKS.

Acest browser poate fi folosit pentru comunicatii securizate, el nefiind dispus sa accepte pluginuri ca exemplu falsh player, quicktime sau realplayer pentru ca ele sunt o gaura de securitate prin dezvaluirea ip-ului.

Browser TOR este recomandat pentru comunicatii facebook, skype, yahoo messenger si in special torrenti. Browser TOR este compatibil cu marea majoritate a sistemelor de operare: windows, linux, mac os, androir, ios, etc…

Mai multe informatii despre browser TOR gasiti pe pagina oficiala https://www.torproject.org/about/overview.html.en