Adobe Flash este asediat de virusi. Gauri mari de securitate in platforma Adobe Flash

Adobe Flash, de ceva timp, este tinta atacurilor hackerilor si a dezvolatatorilor de virusi si/sau programe malware. Din cauza securitatii slabe a si a diferitelor brese de securitate, aplicatiile flash sunt cele mai atacate, iar sansele de reusita sunt la un nivel ingrijorator de mare.

Desi cei de la Google, au realizat o platforma flash separata ca si setari cele doua aplicatii, atat cea clasica Adobe Flash cat si cea Adobe Flash pentru dispozitive mobile Android, au intrat in atentia tot mai multor hackeri.

adobe flashAdobe Flash este o aplicatie ce este rulata de catre browserul web al oricarui calculator. Acesta are o raspandire foarte mare fiind disponibil pentru toate tipurile de sisteme de operare, Linux, Windows, Mac.

Din cauz gaurilor de securitate ale Adobe Flash, compania Apple a avut mai multe dispute cu cei de la Adobe, primii alegand varianta de a nu oferi suport pentru aplicatiile flash si excluzand suport-ul de instalare pentru sistemul de operare al dispozitivelor mobile iOS. Totusi Flash a ajutat foarte mult in acapararea pietei dispozitivelor mobile de catre Android.

De curand Adobe a lansat o noua versiune de Flash ca si update de securitate, dar atacatorii tot au gasit gauri de securitate, punand astfel compania intr-o situatie stanjenitoare si obligand-o sa caute o solutie pentru a acoperi mai repede multimea de gauri de securitate.

Ultimele  atacuri se desfasoara prin intermediul unor fisiere de word, ca atasamente, in care este inoculat un cod de flash si care preia controlul browserului prin Active X al produsului Microsoft Internet Explorer.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa faca update neaparat la ultima versiune de player Flash pentru a acoperii aceasta mare gaura de securitate.

Din cauza gaurilor de securitate cu nivel critic, Adobe a decis sa nu mai acorde suport de instalare pentru Android, totodata scotand produsul de pe Google Play Store. Aceasta decizie a fost luata din cauza posibilitatii unor anumite companii sau persoane de a avea acces la datele personale si contactele utilizatorilor, cat si in constructia de unelte economice cu tinta individuala, per individ.