Android 4.4 KitKat va fi sistemul de operare care va unifica toate dispozitivele care au acum versiuni de Android diferite, cel putin asta spera Google

Android este cel mai raspandit sistem de operare pentru smartphone si tableta. Google si-a denumit intotdeauna versiunile de sistem de operare ca fiind ceva dulce. Cum iti poti ademenii utilizatorii daca nu prin denumiri de prajituri sau dulciuri. Astfel Google a lansat in 2009 Cupcake (prajiturica), dupa care in Donut (gogoasa), Eclaire (ecler), Froyo (prajitura cu inghetata), Gingerbread (turta dulce), Honeycomb (fagure cu miere), Ice Cream Sandwich (sandvis cu inghetata), Jelly Bean (jeleu), iar acum in 2013 cea mai noua Android 4.4 KitKat (binecunoscutele tablete de ciocolata KitKat).

android 4.4 KitKat noua versiune de Android

Android 4.4 KitKat a fost anuntat de catre Google de mai mult timp si, cu toate ca lansarea sa ar trebui sa fie iminenta anul acesta.

Conform unor zvonuri, versiunea 4.4 va aduce ca noutati principale compatibilitatea mai buna cu platformele hardware slabe si suport pentru viitoare accesorii inteligente Android.

android 4.4 kitkat linie fabricatie

De ce s-a hotarat Google sa lanseze Android 4.4 KitKat?!

1. Unificarea sistemelor de operare folosite pe smartphone si tableta

Datorita indiferentei producatorilor de terminale mobile, numarul mare de telefoane care inca ruleaza versiuni mai vechi ale platformei mobile Google. Consumul din ce in ce mai mare de resurse este alt aspect care i-a determinat pe producatori sa opteze pentru versiuni mai vechi pe care nu le-au mai actualizat. Android 4.4, KitKat va rezolva aceasta problema prin optimizarea consumului de resurse, acesta fiind capabil sa ruleze optim si pe configuratii cu numai 512 MB de memorie RAM.

Android 4.4 KitKat va fi insotit atat de instrumentele de dezvoltare necesare optimizarii aplicatiilor pentru o rulare satisfacatoare pentru telefoanele cu resurse modeste, dar va oferi si rutine interne de programe superioare de gestionare a memoriei.

 

2. Introducerea de noi elemente de tip gadget care prind la public

Android 4.4 KitKat va asigura compatibilitatea cu noi tipuri de senzori, cum ar fi pedometre sau magnetometre vectoriale, nu doar scalare ca pana acum. Senzorii vor avea posibilitatea de a transmite datele in pachete, nu doar continuu ca pana acum, ceea ce va aduce o eficienta energetica superioara. Android 4.4 KitKat combina optimizarile pentru platformele hardware cu putere, aceasta noutate sugereaza ca optimizarile sunt concepute special pentru diverse accesorii inteligente care vor rula Android KitKat.

3. Cresterea nivelului de securitate a sistemului, care se alfa la un nivel nesatisfacator

Modul in care Android lucreaza cu datele securizate si conexiunea NFC va fi si el ajustat, smartphoneurile nemaifiind obligate sa detina un modul de securitate hardware restrictiv. Aceasta a fost si greseala ce a dus si la esecul Google Wallet. in locul acestui cip, Android 4.4 KitKat va oferi rutine de programe flexibile, care vor simula cartile de credit sau alte forme de plata electronica intr-un mod mai usor de programat si integrat in aplicatii.

4. Cu Android 4.4 KitKat vei folosi smartphoneul pentru orice in casa

Android 4.4 KitKat se zvoneste ca va integra suport nativ pentru senzorii infrarosii pe care i-am vazut recent introdusi in lucru pe HTC One sau Samsung Galaxy S 4, ceea ce va permite scrierea de aplicatii menite sa controleze modele specifice de echipamente Home Cinema sau de alta natura. Bluetooth -ul va fi actualizat cu suport pentru periferice de control Bluetooth (HID over GATT) si suport pentru conectarea la sistemele inteligente din masini prin Message Access Profile.

Android 4.4 KitKat va fi lansat iminent odata cu noua versiune a produselor Google Nexus. Adica pe 1 noiembrie 2013 va iesi primul Android ce va putea rula pe toate echipamentele care au instalat acum versiuni ale sistemului de operare diferite.

Daca zvonurile se vor confirma va fi cel mai bun eficient si flexibil sistem de operare pentru dispozitive mobile. Astfel ca Android 4.4 KitKat va ajuta asigurarea cotei de piata pentru Google.