tablete microsoft concurente apple ipadTablete Microsoft pot fi considerate rivale redutabile segmentului dominat de Apple cu Ipad

Tablete Microsoft gata de batalie in segmentul mobile.Cel mai mare producator de soft, Microsoft, doreste ca anul acesta sa intre puternic pe piata dispozitivelor mobile, purtand deja discutii cu producatori de tablete si producatori de componente pentru tablete.

Anul acesta Microsoft doreste sa-si consolideze pozitia de lider mondial prin lansarea oficiala finala a noului sistem de operare Windows 8.
Pentru ca un sistem de operare, nou, cu capacitati de morfice de instalare pe orice dispozitiv, de la clasicul Desktop PC pana la smartphone, trebuia sa vina si cu un dispozitiv care sa solidifice fundatia brandului Microsoft pe o noua piata, cea a tabletelor.

Strategia pentru noile tablete Microsoft. Microsoft s-a consultat cu unii dintre cei mai mari producatori de dispozitive mobile asiatici, pentru a-si construi platforma hardware a tabletei ce va fi lansata. Consultarea a avut loc pentru a putea sumariza tendintele tehnologice cat si specificatiile platformei hardware, calitate-pret.

Lansarea tabletei ar avea loc in cateva saptamani, ca o arma de contraatac impotriva Apple. Totodata tableta va fi orientata cu precadere spre mediul business care a devenit mai dinamic, jobul la office fiind intr-un trend descendent.

Brandul Microsoft este prezent pe piata de hardware prin accesorii periferice(tastatura, mouse, webcam) semnate de catre producator, cat si prin produse ca: Zune- player media si consola de jocuri, principalul rival al Sony PlayStation, Xbox.

Noi tablete Microsoft vor concura dominatorul pietei de tablete Apple si cu urmaritorul Samsung.