Noul HTC One M8 a fost cel mai prost pastrat secret al lui 2014, dar incepand de astazi nu mai este un secret.

Noul flagship al producatorului taiwanez nu-si va dezamagi fanii. „Ambalat” in aceeasi carcasa de aluminiu, desi cu profil mult mai conturat si cu doar 10% plastic, terminalul este putin mai greu decat versiunea precedenta dar castiga in suprafata ecran. Acesta are acum 5 inch, este tot S-LCD3 de 1080pixeli si vine cu protectie Gorilla Glass 3.

HTC ONE M8

Carcasa de aluminiu adaposteste un chip Snapdragon 801 si 2GB RAM, oferind terminalului putere de procesare marita astfel incat taskuri precum procesare foto sau editare video ori jocuri 3D sunt rapide si responsive.

Modelul 2014 vine in doua versiuni de memorie interna, 16 sau 32 GB, dar si cu o memorie externa extinsa pana la 128GB prin microSD. In plus, Google ofera 50MB in Drive pentru o perioada de 2 ani. La prima vedere, n-ar trebui sa ramai fara spatiu de stocare prea curand.

Bateria are acum 2,600mAh, este in continuare non-amovibila, si statisticile producatorului amintesc 20 de ore de convorbiri telefonice sau 40 de zile de standy by in modul Extreme power saving. Comparat cu bateria versiunii 2013, nu este un avans imporant (de la 2300mAh).

Functionalitatile vedeta ale versiunii anterioare sunt prezente si pe noul HTC One M8, dar cu upgrade-uri semnificative – adica difuzoarele plasate pe fata, BoomSound si camera UltraPixel. Difuzoarele sunt conectate la un amplificator nou, dar si la un chip DPS mai puternic, si sunt asezate mai adanc in sasiul telefonului, ceea ce se traduce in calitate audio mai mare.

Camera principala este aceeasi de anul trecut, dar noutatea este aparitia unei a doua camere pe spate, de unde numele de Duo Camera. A doua camera este de fapt un senzor care permite realizarea unor tratamente speciale in postprocesarea imaginilor, precum blurarea backgroundului sau schimbarea punctului de focus (similar cu Lytro).

Sistemul de operare instalat este Android KitKat 4.4, dar terminalul ruleaza si Sense 6.0. Producatorul a decis sa lase mai multa libertate developerilor, chiar si pe aplicatii exclusive, precum BlinkFeed sau Zoe.

O alta functionalitate interesanta este Motion Launch – atunci cand telefonul „simte” miscare, este pregatit sa preia comenzi vocale, fie ca e vorba de lansare de aplicatii sau taskuri. Apasarea butonului de volum in timp ce tii telefonul orizontal lanseaza camera. Poti raspunde unui apel prin simpla asezare a telefonului la ureche, fara a fi necesare deblocarea si preluarea apelului.

Carcasa DotView permite primirea de notificari direct pe aceasta cu doua batai usoare.

Nu in ultimul rand, telefonul va fi disponibil in trei culori – gri, argintiu si auriu).