Noul procesor A7 de la Apple vine cu grafica excelenta si un motion sensing chip pentru Iphone

procesor A7 si fingerprint

In keynote-ul de aseara, Apple a dezvaluit noul procesor A7 cu veleitati grafice exceptionale si un nou senzor de miscare M7 pe care se bazeaza noile functionalitati ale iOS7.

Noul procesor A7 este primul chip de 64 de biti, dupa cum a precizat compania, astfel ca si iOS7 va fi tot pe 64 de biti. Grafica este de 56 de ori mai puternica decat pe iPhone-urile precendete, iar performantele cresc de 40 de ori fata de versiunile precendente . Trebuie spus ca noul procesor este de 2 ori mai puternic decat procesorul A6 de pe iPhone 5.

Si exista si un bonus: chipul include peste 1 miliard de tranzistori cu aceleasi dimensiuni precum cei din A6.

In ceea ce priveste M7 ,Apple l-a numit „motion co-processor”, iar treaba acestuia este sa gestioneze toate informatiile venite de la senzori fara a fi necesara utilizarea la capacitate maxima a procesorului A7, economisindu-se astfel mult la capitolul baterie. De exemplu, aplicatiile de fitness pot fi utilizate fara ca telefonul sa fie pornit.

M7 vine cu un API propriu, iar developerii vor putea utiliza puterea economisita astfel in noi aplicatii. Nike+ Move foloseste M7 si GPSul pentru a urmari activitatile de fitness si inregistra progresul.

In concluzie, M7 permite accesarea mai multor informatii via senzori fara a „omori” bateria in timp record. Apple a declarat ca noul iPhone poate fi utilizat 10 ore pentru apeluri 3G, 10 ore de browsing, 40 de ore de ascultat muzica sau 250 de ore de standby.