ipad transparent

iPad transparent ar fi posibil de construit

iPAD transparent un gadget folosit ca vizier. Aflat deocamdata la stadiu de concept, iPad transparent conturat de un designer pe nume Ricardo Afonso ar putea schimba intr-o buna zi modul in care percepem tabletele PC.

Inainte de a descalifica modelul prezentat ca fiind un concept prea indraznet si imposibil de pus in practica ar trebui sa ne gandim putin la progresele tehnologice facute in ultima vreme.

Tehnologie necesara pentru a fabrica un iPad transparent

Ecranele flexibile au cam trecut de stadiul de prototip si asteapta introducerea intr-o noua generatie de tablete si telefoane flexibile.

Ecranele transparente exista si ele, ba chiar au fost observate la lucru intr-un dispozitiv perfect functional.

Chiar daca nu pot fi realizate in versiuni transparente, cu putin efort chip-urile de memorie si microprocesoarele care intra in componenta unei tablete pot fi miniaturizate pentru a incapea in spatiul ramas in manerele pozitionate la cele doua capete ale ecranului.

Din pacate acumulatorul ramane o problema pentru tablete transparente cum este cea din imagine.

Desi exista deja un tip de acumulator Li-Ion flexibil care se preteaza la folosirea in telefoane si tablete flexibile, acesta nu poate fi realizat inca intr-o forma transparenta. Si cum pentru majoritatea tabletelor acumulatorul Li-Ion reprezinta cea mai voluminoasa componenta, capabila sa umple chiar si 75% din spatiul disponibil in interiorul carcasei, ascunderea sa in corpul unei tablete flexibile pare o provocare imposibila. Totusi, istoria ne-a invatat ca in lumea electronicelor aproape nimic nu este imposibil.