Galaxy Tab 3 lansare noua din partea gigantului Samsung

galaxy tab 3 samsung

Samsung a dezvaluit ieri gama de tablete Galaxy Tab 3, aceasta incluzand si noile formate de 8 inch si 10.1 inch, toate fiind disponibile la vanzare la nivel global de la inceputul lui iunie.

Asemenător cu Nexus 7 și Galaxy Note 8.0, versiunea Tab 3 de 8 inch a fost special creată pentru utilizarea cu o singură mână.  Display-ul WXGA are o rezoluție de 1280×800 px (189 ppi), care  este mai mare decât cea a lui iPad mini (163 ppi), dar mult mai mică decât cea a lui Nexus 7 – 216 ppi. Indiferent de acest amănunt, Galaxy Tab 3 de 8 inch reprezintă o alegere foarte bună pentru cei cu bugete reduse.

Însă decizia Samsung de a lansa o tabletă cu această dimensiune e cam ciudată dat fiind că există deja Galaxy Note 8.0 și avem acum și Galaxy Tab 3 7.0 care a fost anunțat în aprilie. Se pare că Samsung crede că este suficient loc pe piață pentru terminale similare ori că acestea servesc scopuri diferite ale userilor.

GALAXY Tab 3 Samsung

Galaxy Tab 3 8.0 vine și cu un procesor de 1,5GB cu memorie internă de 16 sau 32 GB și, ca de altfel toate cele mai recente produse Samsung, cu un slot microSD care poate duce capacitatea de stocare până la 64GB.

Terminalul rulează Android 4.2 (Jelly Bean), vine cu interfață TouchWiz și cu o baterie de 4.450 mAh, este compatibil LTE și include toată gama de aplicații Samsung.

Și versiunea 10.1 are cam aceleași specificații tehnice, cu excepția camerei foto principale care are doar 3Mp versus cea de 5Mp care echipează Tab 3 7.0. Camera secundara (cea de pe față) are 1.3Mp în cazul ambelor modele.

GALAXY Tab 3 samsung