RIM se scufunda, Blackberry va fi scos la vanzare

rim blackberry de vanzare

Brandul companiei RIM, Blackberry, se afla de mai multi ani in cadere libera la capitolul vanzari.

RIM a incercat prin lansarea celor doua noi modele Blackberry Q10 si Blackberry Z10 sa evite scufundarea totala a companiei, dar se pare ca nici aceste doua noi modele nu au reusit sa aduca o crestere a vanzarilor.

Reprezentantii companiei RIM au anuntat la inceputul acestei saptamani ca iau in calcul cateva alternative strategice. Anul trecut compania a excutat peste 5000 de disponibilizari, pentru a mentine profitabilitatea companiei dar sfarsitul ultimului semestru a adus rezultate dezastruase pentru actionariat, Blackberry acumuland pierderi de peste 84 de milioane de dolari.

Intr-un interviu realizat de Mashable, analistul Nail Mawston a declarat ca exista doua variante viabile pentru producatorul lui Blackberry, prin preluarea conducerii de catre o companie de stat sau una privata. De exemplu Motorala a fost salvata prin preluare de catre Google in 2011.

Acesta  a speculat o lista de nume mari care ar fi interesate de patentele RIM in telecomunicatii, posibilele corporatii ce vor intra in cursa pentru achizitie fiind impartite astfel:

– partea asiatica: Lenovo, ZTE, Huawei

– partea americana: Cisco, si cu procente foarte putine de realizare Apple sau Microsoft

Cei mai interesati de RIM par a fi Cisco, care si-ar completa perfect parteneriatul facut in trecut cu Nokia pe partea de comunicatii mobile si transport de date GSM.

Apple are sanse de achizitie deoarece, acestia sunt specializati pe absorbtia companiilor mici, neimplicandu-se niciodata intr-o tranzactie atat de mare. Microsoft pe de alta parte ar fi interesat doar de cota de piata a Blackberry pe segmentul business.

Asiaticii isi doresc achizitia RIM si a tehnologiei Blackberry pentru a putea avea acces la tehnologia de comunicatie software, RIM fiind la momentul actual slab dezvoltat pe partea hardware a dispozitivelor sale.

Vanzarea RIM si a brandului Blackberry pare si este inevitabila daca ne uitam in urma cu doar 3 ani atunci cand Motorola si Nokia au intrat si ele in vrie si nu au mai putut tine pasul tehnologic, cele doua fiind salvate de Google, respectiv Microsoft.

[related-posts]