virus informaticVirus informatic loveste a doua companie de electricitate din Qatar

Sistemul informatic de calculatoare al firmei RasGas din Qatar a fost temporar suspendat in urma unui atac al unui virus la doar cateva zile dupa un atac similar asupra gigantului petrolier Aramco.

Atacurile au avut loc in ciuda avertismentelor  expertilor de securitate asupra eforturilor depuse de hackerii rau intentionati care vizau companiile petroliere si energetice.

Atacul a fortat  firma RasGas cu sediul in Qatar sa inchida site-ul sau si  sistemul de posta electronica.

RasGas, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de gaz petrolier lichefiat, a declarat ca productia nu a fost afectata de atac. Compania sustine ca s-a depistat un „virus necunoscut”  fiind necesara scoaterea tuturor calculatoarelor de birou, serverelor de email si serverelor web din uz pentru a fi devirusate.

Raportul vine la doar cateva zile dupa ce Aramco (Arabia Saudita) a aratat ca a finalizat o operatiune de devirusare a unui virus care a afectat 30.000 din calculatoarele sale. Atacul cibernetic la Aramco a  lovit insa doar calculatoarele de birou (desktop) si nu a afectat intr-o masura notabila centrul operational si masinile automatizate.

[related-posts]