Daca folosesti torrenti esti afectat de ce se va intampla. Prima batalie mare castigata impotriva torrentilor

torrenti site

Fondatorii de site-uri torrenti sau mai bine zis capitanii piratilor internetului au pierdut batalia cu autoritatile. Unul dintre cele mai mari site-uri de torrenti se va inchide definitiv saptaman viitoare.

Marea capetenie a ISOHunt, Gary Fung a ajuns sau a fost fortat la invoila cu studiourile americane de filme pentru a inchide site -ul de torrenti saptamana viitoare. MPAA ( Motion Picture Association of America) au intentat proces in justitia americana privind folosirea neautorizata a meterialelor ce intra sub incidenta drepturilor de autor si distribuirii ilegale a materialelor supuse drepturilor de autor, fondatorului site -ului de torrenti ISOHunt Gary Fung, inca din anul 2006. Acesta a fost acuzat de ca incurajeaza pirateria la scara mondiala, el fiind protejat de legislatia americana privind drepturile de autor, si anume Digital Millennium Copyright Act.

[related-posts]

Solutia intre cele doua parti, studiourile americane de film si Gary Fung, este ca in termen de sapte zile site-ul de torrenti ISOHunt sa fie inchis definitiv impreuna cu domeniile de redirectionare TorrentBox, Edtk-it.com si Podtropolis. Conform datelor publicate MPAA il obliga pe Gary Fung la plata daunelor in valoarea de o suta zece milioane de dolari.

Inchiderea site -ului ISOHunt este un avertisment indreptat catre cei ce incearca sa-si cladeasca o afacere de distributie online neautorizata cu materiale ce intra sub incidenta drepturilor de autor, conform declaratiilor presedintelui asociatiei MPAA.

Conform datelor furnizate de site -ul de torrenti ISOHunt, in 2012 cifrele utilizarii lui erau impresionante peste 44 de milioane de peers, si peste 14 petabytes de informatie pusa in comun. Totodata site -ul monitorizat de Alexa.com a avut 7.4 milioane de vizitatori uni in luna mai 2009 ceea ce ne duce cu gandul la capacitatea sa impresionanta de distributie si a dimensiunii comunitatii globale. ISOHunt genera venituri de peste 4 milioane de dolari anual din reclame.

Site -ul ISOHunt a mai fost inchis temporar in trecut pentru revizii tehnice. Datorita deciziei unui judecator in anul 2009 care a luat decizia de inchidere serverele site -ului de torrenti ne mai aflandu-se pe teritoriul SUA. Gary Fung a fentat legea la acea vreme, inchizand site -ul temporar pentru a mari si mai mult capacitatea de transfer si cautare. Din 2007 pana astazi site-ul functionand din Canada din cauza hartuirilor prin tribunale.

torrenti se scufunda

Gary Fung a postat un articol pe blog in care spunea ca a obosit sa lupte impotriva ‘cartelurilor de copyright’ care sunt avide dupa profit. Zece ani implinise site -ul ISOHunt in ianuarie si sapte ani de cand Gary Fung era hartuit cu procese de marile companii media. Totusi Fung lasa o urma de speranta la sfarsitul articolului si lasa de inteles ca lucreaza la un proiect maret destinat oamenilor care traiesc Era „broadcast yourself” in care toti suntem producatori si consumatori de continut media.

Torrenti mari ramasi in viata, dupa vanatoare:

Kick Ass Torrents, SeedPeer.me, ThePirateBay.se, Monova.org, Lime Torrents si altii mai mici…

ISOHunt un alt nume mare intre site -urile de torrenti pierdut de BitTorrent.