Acces neautorizat in serverul Ubisoft de conturi

Reteaua ubisoft sparta, conturile au ajuns pe mainile hackerilor

Dezvoltatorul de jocuri video, Ubisoft, a anuntat ca reteaua sa a fost penetrata de hackeri.

Ubisoft a anuntat ca principala tinta a fost de a ajunge la la bazele de date cu contactele clientilor. Producatorul de jocuri a anuntat marti ca hackerii au obtinut accesul la lista cu numele utilizatorilor, adresele de email, si parole criptate. Totodata Ubisoft recomanda utilizatorilor ce au cont pentru jocuri online in reteaua sa, sa-si schimbe in cel mai scurt timp posibil parolele de acces.

„Am descoperit recent ca pe unul din site-urile noastre exista o bresa de securitate ca oferea acces neautorizat in reteaua proprie catre anumite sisteme online de management”, a declarat un oficial Ubisoft. „In urma procesului de investigare a bresei de securitate am descoperit ca date despre conturi ale clientilor si utilizatorilor de jocuri online fusesera accesate, iar baza de date copiata.”

Compania a declarat ca nu detinea in bazele de date informatii personale, cum ar fi conturi de carduri de credit sau debit, dar totusi recomanda schimbarea parolelor de acces. Totodata au reiterat faptul ca hackerii nu au reusit sa sparga tot sistemul sau online, ci doar partea de conturi furand credidentiale de administrare reusind sa ajunga la baza de date a conturilor.

Ubisoft este creatorul celor mai in voga jocuri online cum ar fi Assassin’s Creed, Just Dance si Tom Clancy’s The Division.
Nu a fost pentru prima data cand reteaua Ubisoft a fost penetrata de atacurile hackerilor, aceasta intamplanduse si in 2010, cand gruparea de hackeri Skid Row a declarat ca a blocat site-ul de conectare. Actiunea a fost motivata de protestul gruparii impotriva necesitatii de a avea internet pentru a te putea bucura de jocurile produse de companie.

Divizia de securitate a companiei Ubisoft a declarat la sfarsitul comunicatului „Din pacate nici o companie sau organizatie nu este complet imuna la atacurile cibernetice ce au loc in mediul virtual.”

[related-posts]