Telefonul in avion si gadget-urile personale in timpul zborurilor va fi permisa in Europa

Conform unui anunt al celor de la European Aviation Safety Agency vom putea folosi telefonul in avion. EASA va actualiza regulile pentru a permite utilizarea smartphone-urilor, tabletelor, mp3 playerelor sau e-readerelor in timpul operatiilor de decolare/aterizare si a zborului propriu zis cu conditia ca acestea sa fie trecute in modul „airplane”. Laptopurile nu intra sub incidenta acestor actualizari, ele vor fi pastrate inchise.

telefonul in avion va putea fi folosit

Noua politica va fi aplicata companiilor aeriene europene care vor fi obligate sa accepte telefonul in avion in mod activ la decolare, dar nu este clar daca operatorii de pe alte continente vor putea permite telefonul in avion si folosirea lui in timp ce survoleaza Europa. Termenul anuntat de EASA este finalul lunii noiembrie 2013.

EASA a anuntat ca studiaza si posibilitatea de a permite utilizarea telefoanelor pentru apeluri vocale. In SUA, apelurile vocale sunt interzise in timpul zborului, desi servicii precum Gogo’s Text & Talk, utilizeaza tehnologii validate de FAA, omologul american al agentiei europene.

De la sfarsitul lunii noiembrie vom putea folosi telefonul in avion precum si alte dispozitive pentru divertisment cu conexiune la internet.