Google anunta Helpouts, un serviciu de tutoriale video live

Helpouts de la Google pentru intrebari culinare, auto, design, sfaturi medicale. Cu asta Google doreste sa dovedeasca ca este compania care va detine controlul de directionare a informatiilor publice.
Google a construit un imperiu imens pornind de la motorul de cautare care raspunde diverselor intrebari. Acum spera ca Helpouts poate realiza suport si raspunsuri la intrebari cu ajutorul oamenilor.

Compania a anuntat un nou serviciu, numit Helpouts, care conecteaza diversi utilizatori prin intermediul unui chat video live cu experti care ii pot ajuta pe diverse teme, de la design interior, gatit pana la sfaturi medicale. Deja companii precum Sephora, One Medical sau Rosetta Stone au fost pre-aprobate de Google pentru a participa in acest program si vor oferi live sfaturi si informatii celor interesati.

Pana acum, Google a invitat peste 1000 de companii sa participe in acest „marketplace” si intentioneaza sa pastreze accesul pe baza de invitatie.

helpouts google noul serviciu de tutoriale video

Cei care ofera sfaturi sau consultanta isi pot seta preturi fie pe minut, fie pe sedinta, dar Google anunta ca vor fi si servicii gratuite. De altfel, compania va percepe un comision de 20% din orice tranzactie platita.

Utilizatorii pot alege sa-si faca programari cu o anumita companie sau discuta online daca cineva e disponibil chiar atunci.

„Cu Google Helpouts vom deschide lumea tuturor”, a spus Udi Manber, VP Engineering la Google. „Multa informatie esentiala se gaseste inca in capul cuiva”.