Ecran Samsung pe noua generatie iPad Mini. Se pare ca Apple utilizeaza ecrane produse de Smasung

display samsung

Ecran Samsung sau Apple, este doar marketing Retina Display. Furnizorii asiatici ai Apple lucreaza la noua generatie de iPad Mini care va integra retina ecran  Samsung, conform unei stiri publicate de Wall Street Journal, aparand astfel o interesanta colaborare intre cei doi rivali.

Se pare ca actualii furnizori de componente ai Apple ar fi fost informati in legatura cu intentia companiei de a utiliza un ecran Samsung pe noile iPad Mini, dar si ecrane de la LG si Japan Sharp Corp. Ecranele utilizate pe iPAd Mini-urile actuale sunt livrate de LG si de AU Optronics.

Conform surselor citate, noua generatie ar trebui lansata in ultimul trimestru din 2013, iar produsul va avea aceleasi dimensiuni ca versiunea curenta (modelul actual are 7,9 inch). Apple ar intentiona sa introduca si versiuni colorate ale carcasei.

Primele vesti despre aceasta colaborare Apple Samsung au aparut atunci cand Apple a semnat un contract cu acestia care prevede furnizarea de catre compania coreeana a chipseturilor pentru iPhone incepand cu 2015.

Nu este totusi o surpriza majora dat fiind ca Samsung, prin divizia sa de componente, colabora deja cu Apple si alte companii tech chiar in conditiile razboiului deschis de pe piata smartphone-urilor. De-a lungul timpului, Apple a luat insa masura pentru a fi mai putin dependent de Samsung pe terenul componentelor.

In acest sens, Apple a mutat achizitia de ecrane de la Samsung la LG Display, dar se pare ca in acest an americanii au revenit la Samsung pentru ecran super-slim, insa stirea nu a fost confirmata in mod oficial.

[related-posts]