Lulzsec scapa cu liderul neatins deocamdata. Sabu a primit amanare la decizia de arestare

Fostul lider al LulzSec(Lulz Security), alias Sabu, care a convins o parte din colaboratori sa cu FBI, a beneficiat de o amanare a verdictului de arestare pana pe data de 22 februarie, adica peste 6 luni.

lulzsec organizatie hackeriSabu, pe numele sau real Hector Xavier Monsegur, din New York a fost arestat in iunie 2011 de catre FBI liderul organizatiei de hackeri LulzSec. Acesta le-a dat informatii agentilor Bioului de Informatii Federal despre ceilalti membri ai gruparii Lulzsec. Descinderile dupa obtinerea informatiilor au avut loc atat in SUA cat si in Marea  Britanie, agentii urmarind descentralizarea celor mai periculoase grupari de hackeri mondiale, LulzSec si Anonymous.

La proces, avocatul liderului LulzSec a inaintat o scrisoare curtii in care relata ca, Monsegur a continuat sa ajute guvernul american si pe procurori cu informatii importante pentru ancheta acestora. Decizia a fost citita de catre Judecatorul Loretta A. Preska care a aprobat cererea de amanare a deciziei privind incarcerarea sau nu a inculpatului, marti, potrivit documentelor instantei.

Monsegur, seful LulzSec, si-a recunoscut vinovatia in August 2011 pentru mai multe atacuri de tip hack, impotriva HBGary Federal(Companie care se ocupa cu securitatea informatica a guvernului american), Televiziunii Publice Americane, Sony Pictures si canalului Fox.