cursuri online gratuite StanfordClass2go pentru cursuri online gratuite

Cursuri online gratuite oferite de Universitatea Stanford.Exista o diferenta fantastica intre costurile de finantare ale cursurilor universitare in Romania versus USA. Accesul la o universitate de top din America presupune o finantare integrala sau partiala din partea studentului. Ca mentionam doar o cifra, suma datoriilor (credite) a depasit in 2012 un trilion de dolari.

Asa ca nu este surprinzatoare dezvoltarea masiva a platformelor care ofera cursuri online dispobibile pentru orice este interesat. Chiar daca exista costuri, acestea sunt accesibile unui public mai larg.

Parerile sunt destul de impartite. Sustinatorii ferventi considera acest tip de sistem va schimba radical invatamantul superior. Altii insa considera cursurile online deschise tuturor un sistem-suport, care ofera certificate si nu diplome.

In aceasta faza, cel mai important lucru este incercarea, experimentarea acestor platforme pentru a evalua posibilitatile reale pe termen lung si impactul asupra invatamantului. Tot mai multe universitati americane dezvolta astfel de platforme.

Stanford este una dintre universitatile care ofera cursuri online, chiar si via ITunes. Aici au aparut Coursera, platforma focusata pe technologie, Udacity si Venture Lab. Acestea isi au „sediul” in campusul Stanford.

Noua platforma Class2Go vine insa cu o abordare unica: este portabila si interoperabila.  De ce portabila: pentru ca toate materialele folosite se regasesc deja in alte platforme, de exemplu Youtube.  Cat priveste interoperabilitatea, acelasi principiu al utilizarii platformelor deja existente se aplica.

cursuri online gratuite Stanford

Data oficiala a lansarii este 8 octombrie, cand doua dintre cele 16 cursuri vor fi  disponibile – An introduction to computer networks si Solar Cells, fuel cells & batteries.