O companie sustine ca a reusit sa sparga CAPTCHA

captcha google

CAPTCHA, aplicatia antispam,  folosita pe foarte multe site -uri impotriva robotilor de spam poate fi sparta

Algoritmul Captcha a fost deslusit si poate fi sarit. Asta sustine un mic antreprenor aflat in  New York. El a facut un program care ruleaza conform creierului uman doar intr-un singur sens. Si anume el poate sparge algoritmul Captcha prin sincronizare si trecerea corecta a literelor cerute de catre aplicatia antispam.

Ce face Captcha defapt?

Captcha genereaza aleatoriu grupuri de litere sau cuvinte care trebuiesc completate de catre vizitatorul paginii pe care este implementata solutia pentru a dovedi ca este om si nu un robot de spam si pentru a avea acces la resursele paginii.

Aceasta aplicatie este folosita de cele mai multe site -uri chiar si Yahoo!

Firma Vicarious originara din San Francisco a dezvoltat noul algoritm fara dorinta de a pune Captcha intr-o lumina proasta sau fara dorinta de a face rau prin vanzarea algoritmului catre eventuali interesati de blocare a site -urilor concurente.

Compania nu a facut publica metodologia de lucru a algoritmului de decriptare a algoritmului Captcha ceea ce a facut greu de convins expertii ca ar putea fi adevarat ceea ce a declarat co-fondatorul Vicarious D. Scott Phoenix cu privire la capacitatile programului.

Vicarious nu dezvaluie procesul, dar poate oferi actiuni demonstrative de decriptare si trecere peste aplicatia de antispam impotriva robotilor, Captcha. Aceste actiuni demonstrative vor fi facute pe paginile de internet a celor mai puternice companii IT de pe mapamond in trei domenii diferite de activitate online . Google pentru verificatorul de prezenta a unui om in spatele tastaturii, site -ul de comert electronic Ebay si procesatorul de plati online Paypal.

Expertul in calculatoare si co-dezvoltatorul CAPTCHA Luis von Ahn de la Universitatea Carnegie Mellon sustine ca intre anii 2000 si 2003 au mai fost anunturi ca algoritmul a fost spart, dar nimic adevarat. Acesta a vandut in 2009 aplicatia reCAPTCHA lui Google care a fost putin imbunatatita prin aplicarea unui background de interferenta cu literele ce trebuiesc introduse pentru a intari securitate si a exclude metoda filmarii ecranului cu softuri ce pot citi litere.

captcha analiza

Unde se foloseste CAPTCHA?

CAPTCHA se foloseste la inscrierea in servicii de email, pentru posta comentarii, pentru a comanda produse si servicii online, accesare de resurse generate in care sunt excluse preluarea automata de catre alte programe.

CAPTCHA sau Completely Automated Public Turing test to Tell Computer Humans Apart este bazat pe algortimul standard inventat de Alan Turing, matematician englez, in 1950. Acesta afirma ca acest algoritm poate fi spart doar daca un masina poate avea inteligenta de recunoastere si ordonare a unui om.

Greg Mori, profesor la Universitatea Simon Fraser spune ca poti sparge foarte repede CAPTCHA daca ai bani prin inchirierea a foarte multi roboti oameni in Bangladesh, care se pot inscrie pentru a ingreuna serverele de email pentru doi dolari pe zi in care vor genera manual un numar impresionant de conturi de email.