TVR a reziliat unilateral contractul cu Dolce Sport. TVR a instiintat Romtelecom despre rezilierea contractului de drepturi de difuzare a Campionatului European

Scandal TVR – DOLCE SPORT (Romtelecom)
campionat european tvr dolce sport
Presedintele interimar Radu Calin Cristea al TVR a anuntat ca instutia publica pe care o reprezinta interzice operatorului de servicii de comunicatii si televiziune Romtelecom, prin platforma de televiziunea a sa DOLCE, sa nu mai transmita meciurile de la Campionatul European de Fotbal ce se desfasoara in Polonia si Ucraina. Acest a anunt a venit in urma nerespectarii acordului cadru din contractul semnat de cele doua parti.

Motivele invocate de catre reprezentantii TVR ar intarzierea la plata facturilor emise catre Romtelecom, prima in valoarea de 500.000 euro fara tva fiind platita cu o intarziere de 17 zile, iar cea de-a doua , in valoare de 550.000 de euro fara tva, fiind neachitata. Prin urmare conducator interimar al TVR a anuntat ca va interzice Dolce Sport sa mai transmita meciurile de la Turneul Final Euro 2012. Incercarea de transmisie in continuare va duce la un litigiu ce va fi rezolvat doar de justitie.

tvr dolce sportReprezentantii TVR sustin ca se putea rezilia mult mai devreme contractul din cauza intarzierii la plata facturilor,meciurile putand fi transmise de televiziunea publica mult mai devreme, motivand ca rezilierea putandu-se face inca de pe 16 aprilie.

 

 

 

 

dolce sport tvrDe cealalta parte Romtelecom se apara sustind ca „factura pentru suma de 550.000 de euro fara TVA (cu scadenta in data de 10 iunie 2012) la care se face referire in notificarea transmisa de TVR nu a fost achitata pana in prezent de Romtelecom deoarece factura corecta, aferenta sumei, a parvenit companiei in dupa-amiaza zilei de astazi, 15 iunie 2012„.

„In ceea ce priveste cea de-a doua suma mentionata de TVR, in valoare de 500.000 de euro, fara TVA, aceasta a fost achitata de Romtelecom fara a primi niciun fel de obiectii sau nemultumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalitati de intarziere pentru cele 17 zile„<…>”Consideram ca decizia TVR de a interzice difuzarea competitiilor este abuziva, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune in aceeasi zi in care factura refacuta a fost transmisa si receptionata de Romtelecom

Compania isi rezerva dreptul de a folosi orice mijloace legale pentru a-si apara interesele in acest caz.

[related-posts]