Google partener Facebook, un mariaj perfect pentru suprematia pietei de publicitate online

google partener facebook piata publicitate online

Vineri cei doi giganti IT americani au anuntat o colaborare, deci  Google partener Facebook. Acestia au anuntat ca gigantul online Google va vinde reclama din portofoliul retelei de socializare Facebook. Aceasta informatie este preluata de pe site -ul mashable.com.

Google detine cea mai flexibila si performanta platforma de licitatie pentru reclame numita DoubleClick Bid Manager. Aceasta aplicatie de licitatie actioneaza in timp real ceea ce confera un avantaj pentru companiile ce au disponibila oferirea de publicitate unei comunitati numeroase.

Astfel ca in urma colaborarii intre Google si Facebook, Google partener Facebook, companiile jucatoare pe piata de publicitate vor putea achizitiona reclama pe reteaua de socializare Facebook prin intermediul platformei Google.

google partener facebook pe publicitate online

Reprezentantul Google, Payam Shodjai, Senior Product Manager a declarat: „Parteneriatul a fost cheia succesului pentru Google, asa cum un val inalt ridica toate barcile. Suntem incantati sa anuntam lansarea unei noi metode care ii va ajuta pe clientii nostri sa aiba succes, colaborand cu Facebook, pentru a participa la Facebook Exchange (FBX), sistemul lor de licitatie in timp real.”

Practic sistemul Facebook Exchange a fuzionat cu sistemul Google DoubleClick Bid Manager astfel incat reteaua de socializare sa-si aduca aportul de market share, totodata beneficiind de clientii deja existenti ai gigantului Google.
Facebook a introdus sistemul FBX in 2012. Acest program permite jucatorilor de pe piata publicitatii sa foloseasca cookies in browserele utilizatorilor iar, dupa, sa ii regaseasca pe acei utilizatori atunci cand acestia se conecteaza din nou la reteaua de socializare Facebook.

Parteneriatul dintre Google si Facebook este castigator de ambele parti, dar si putin surprinzator prin fuziunea pe piata publicitatii online. In trecut cei doi au mai facut schimb de parteneri prin achizitia Facebook a serverul de publicitate Atlas detinut de compania Display Network, iar Google a achizitionat compania specializata pe marketing in social media, Wildfire.

Google partener Facebook, oare cum va arata piata publicitatii online dupa mariajul celor doi giganti in segmente diferte ale internetului.