Wireless de 5 ghz cu spectru gratuit largit. Asta doreste Comisia Europeana

Din cauza boom-ului de achizitie a dispozitivelor mobile si a folosirii din ce in ce mai mult a tehnologiei wireless, in 2.4Ghz, Comisia Europeana doreste sa largeasca spectrul de frecventa gratuita al nivelului de 5GHZ.

wireless 5 ghz
Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca spectrul de frecventa wireless de 2.4 GHZ este solicitat la maxim, iar multitudinea de dispozitive ce emit unde radi in spectrul de frecvente gratuit de 2.4 GHZ a ajuns sa fie foarte solicitat, doreste sa mareasca gratuitatea frecventei de 5GHZ pentru a mai relaxa utilizarea spectrelor de frecventa gratuite maivechi.
Aceasta discutie, de catre Comisa Europeana,  are loc in urma diferitelor plangeri venite din partea furnizorilor de servicii date care au probleme legate de interferentele dintre dispozitivele de tip HOT SPOT care sunt concentrate pe frecventele ce nu necesita achizitia de licente pentru spectru de frecventa si imposibilitatea de cumpara licente de spectre, spectrul de frecvente fiind aproape 100% licentiat. Acestia iau in considerare si posibilitatea de oferire a unor intervale din frecventele de transmisie – receptie prin licitatie, iar licenta sa poata fi folosita la comun de mai multi furnizori, prin asociere. Totodata vor sa mareasca cu cativa megahertzi spectrul gratuit de 5 GHz, acesta avand ca avantaj viteza si calitatea semnalului, pe dispozitivele de emisie, – receptie prin care se transmit datele.

wireless Comisia EuropeanaComisia Europeana doreste astfel sa aduca o armonizare a folosintei spectrului de frecvente in mai toate tarile componente Uniunii Europene, astfel incat utilizarea spectrului sa fie mai omogena, fara diferente majore de la tara la tara. Practic in acest moment orice furnizor ce vrea sa intre pe piata de servicii date prin wireless sau unde radio, este blocat din cauza ocuparii totale a spectrului de frecvente nerezervat si disponibil inchirierii.