Cisco va concedia 4.000 de angajati, din cauza scaderii vanzarilor de echipamente si pierderii de contracte din Asia

concedieri cisco 2013Compania americana Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retea la nivel mondial, a anuntat ca va concedia 4.000 de angajati, invocand situatia economica dificila.

Profitul companiei Cisco a urcat cu 18% in perioada mai-iulie, al patrulea trimestru fiscal, la 2,27 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 6%, la 12,4 miliarde de dolari.

Compania estimeaza ca va inregistra costuri suplimentare de 550 milioane de dolari in urma concedierilor. Cisco Systems are in acest moment 75.000 de angajati.

Directorul general al Cisco, John Chambers, a declarat ca disponibilizarile sunt determinate de ritmul dezamagitor al revenirii economice mondiale.

In timp ce comenzile de pe continentele americane au crescut cu 5% in trimestrul incheiat in iulie, contractele castigate in Asia au scazut cu 3%, a precizat Chambers.

Actiunile Cisco au scazut cu 9,5% la tranzactionare pe bursa de la New York.

Industria echipamentelor de retea resimte de multe ori trendurile din economie mai devreme decat alte sectoare din domeniul IT&C.

Compania Cisco Systems a mai derulat o campanie de disponibilizari in urma crizei financiare si economice. In 2011, compania a inceput un plan de concedieri vizand 6.500 de angajati, dar totusi s-au facut 10000 de concedieri.