amenda pentru google

Amenda pentru Google in valoare de sapte milioane dolari

Amenda pentru Google in valoare de 7 milioane de dolari. Compania Google a acceptat sa plateasca o amenda in valoare de 7 milioane de dolari pentru ca a colectat date personale fara accept prin intermediul Street View.

Potrivit unei intelegeri cu 38 de state americane, Google va distruge emailuri, parole si istoricuri de navigare web. Aceste informatii au fost colectate din retele wireless private intre anii 2008 – 2010 cand masinile Street View fotografiau cartierele americane.

Compania s-a declarat satisfacuta de felul in care a fost rezolvata aceasta problema.

“La Google, ne straduim sa respectam dreptul la intimitate. In acest caz, n-a fost asa, fapt pentru care am luat masurile necesare pentru a regla situatia”, se spune intr-un comunicat al firmei.

„Cei implicati in proiect nu si-au dorit astfel de date si nici macar nu le-au utilizat”, a precizat aceeasi sursa.

Google pretinde ca a colectat aceste date din cauza unui cod neprotrivit inserat de un inginer din greseala in software-ul Street View.

Controversa creata a facut ca si alte autoritati sa ceara Google schimbari.

Aceasta este cea mai mare amenda de acest tip data pana acum in SUA, dar reprezinta maruntis pentru un gigant precum Google.

„Ceea ce ar reprezenta o amenintare importanta pentru Google ar fi daca autoritatile si-ar schimba pozitia fata de felul in care compania utilizeaza datele, de exemplu sa nu mai colecteze informatii legate de obiceiurile de navigare pe internet”, a spus Jan Dawson, analist la firma de cercetare Ovum.

Sursa: BBC