PlayStation 4 o consola de jocuri de ultima generatie se lanseaza global in luna cadourilor, decembrie

PlayStation 4 consola jocuri decembrie 2013

PlayStation 4 ajunge pe piata in luna decembrie, o luna numai buna de lansare a celei mai populare si performante console de jocuri produsa de japonezii de Sony.

Dupa prima consola de succes lansata de Sony, PlayStation 2 in anul 2000 cea mai bine vanduta consola de jocuri din lume ajungand la 150 milioane de unitati vandute in 2011 si pensionata de un alt succes in domeniul consolelor video PlayStation 3.  PlayStation 3 a fost vanduta in mai mult de 75 de milioane de exemplare in intreaga lume, fiind produsul principal care a tinut in viata compania producatoare  Sony in timpul crizei.
PlayStation 4 vine si ea ca o actualizare a tehnologiei de jocuri la 7 ani de la lansarea PlayStation 3 in anul 2006. Nici un jucator nu s-ar plange de calitatea jocurilor oferite pe consola PS3, dar cum tehnologia a evoluat si cei de la Sony vor sa introduca modul 3D in industria jocurilor.

PlayStation 4 se va bucura de a opta generatie de procesoare x86. Sony a apelat la produsele AMD prin combinarea noii generatii ce va fi lansata de catre AMD, procesorul cu 8 nuclee ‘Jaguar’ infratit cu un accelerator grafic, AMD Radeon, ce va fi potentat de de 18 unitati de procesare ce vor avea 1152 shaders la frecventa de 800Mhz. Generatia PS3 a fost dotata cu placa grafica customizata special pentru consola, Nvidia G70 si un procesor derivat special pentru consola. Nici procesorul de calcul nu este un adevarat procesor PC, el fiind partial modificat pentru consolele PS4. Consola mai ofera si 500 Gb spatiu de stocare la fel ca si noua generatie Xbox produsa de Microsoft.
Marele avantaj al lui PlayStation 4 il reprezinta posibilitatea inlocuirii de catre utilizator a hardiskului intern cu un hard disk SSD lucru imposibil pe noua consola Xbox, care ofera doar optiunea de a o comanda cu sistem instalat pe SSD de doar 50GB.

Ca si memorie de lucru PlayStation 4 se bucura de 8GB GDDR5 RM ceea ce va fi mai mult decat suficient pentru oricare joc sau reprezentare media pe care i-o veti cere noii console. Totodata pe consola veti gasi si un sistem Bluray imbunatatit, acesta putand citi cu 6% CAV mai rapid (Constant Angular Velocity – constanta de viteza unghiulara) Blu-ray. Prin imbuntatirea CAV s-a reusit ca mojoritatea jocurilor sa se poata juca direct de pe discul blu-ray fara a mai fi necesar copierea fisierelor de executie si librariilor pe harddiskul consolei.
Cat despre gadgeturile extra ce vor fi prezente pe noua consola s-a anuntat deja echiparea cu camera pentru video chat, iar joystickurile vor avea de acum ecran pe care vor fi prezentate informatii esentiale.

PlayStation 4 controller compatibil doar PS4

[related-posts]

Din pacate, asa cum ne-a obisnuit Sony, jocurile nu vor mai fi compatibile cu generatie mai veche de console. Deci nu va veti putea juca jocurile construite pentru PS3 pe consola PS4.

Specificatii lansare PlayStation 4:

 • Nume Model: PlayStation 4 Jet Black
 • Cod Produs: CUH-1000A
 • Procesor Principal: Chip unic customizat
 • CPU: X86/64 AMD ‘Jaguar’ 8 nuclee
 • GPU: 1.84 TFLOPS AMD Radeon generatie viitoare -nu va fi disponibila pe PC
 • Memorie: 8GB GDDR5
 • Capacitate Stocare: 500GB hard disk
 • Greutate: 2.8Kg
 • Unitate Optica:  BD x6 CAV, DVD x8 CAV (read only)
 • Intrari Iesiri: USB3.0 x2, AUX port x1
 • Retea: cu fir 1000 Mbps
 •               fara fir IEEE 802.11 B/G/N, Bluetooth 2.1
 • Iesire Video: HDMI, Toslink SPDIF
 • Accesorii incluse: 1 buc maneta Dual Shock, 1 casca, cablu HDMI, cablu USB
 • Preturi lansare:  In SUA 399 dolari,  Europa 399 euro, UK 349 lire sterline

Pretul recomandat si in Romania de catre, Sony pentru noua consola de jocuri PlayStation 4 este echivalentul in lei a 399 euro. Astfel ca daca vreti sa faceti un cadou cuiva drag in luna decembrie puneti deoparte bani pentru lansarea din luna cadourilor a PlayStation 4.