Nintendo pierderi uriase anuntate

nintendo

Compania Nintendo a anuntat ca a inregistrat pierderi de 366 milioane de dolari in 2012, acesta fiind al doilea an consecutiv in care gigantul japonez anunta rezultate negative.

Compania nu a reusit sa-si indeplineasca atinga tinta de 220 milioane de dolari pierdere si nici nu si-a atins targetul de vanzari pentru consola Wii U. Vanzarile totale la nivel global au insumat doar 3.45 milioane de unitati din tinta de 4 milioane de unitati si chiar sub vanzarile primei generatii de Wii, care au ajuns la 3,98 milioane de unitati.

Probleme legate de soft au intarziat planurile initiale de lansare ale Wii U. Pentru a recastiga terenul pierdut, compania isi propune sa lanseze mai multe jocuri in a doua parte a anului. Nintendo isi propune sa vanda peste 9 milioane de unitati in urmatoarele 12 luni.

Desi Wii U a fost bine primit, ramane de vazut carui motiv se datoreaza vanzarile slabe – jocurile lansate pana acum sau schimbari in obiceiurile de consum ale gamerilor. Utilizarea teminalelor mobile (smartphone, tableta) a atins cote semnificative, dar Nintendo a refuzat pana acum sa lanseze jocuri pentru platformele iOS, Android, etc.

Nintendo a adoptat deja o strategie de reducere a costurilor care a inclus chiar si vanzarea sediului din New York.

Sursa: TNW