Ninja Sphere si supraveghezi toata casa

ninja sphere

Ninja Sphere un gadget de supraveghere. Chiar si pentru cele mai performante sisteme de securitate e dificil sa monitorizeze o intreaga casa. Iar majoritatii le lipseste optiunea de a trimite alerte in mod automat atunci cand cineva incearca sa fure ceva din casa, indiferent de cat de mic e acel obiect.

Se pare insa ca Ninja Sphere, un device complet alb care ar trece usor drept o sculptura contemporana, a fost creat sa rezolve astfel de situatii.

Device-ul include functionalitati precum LED, Bluetooth, WiFi si permite astfel monitorizarea lucrurilor si chiar a animalelor din locuinta. Daca-i pui animalului o zgarda cu un tag bluetooth, Ninja Sphere ii va monitoriza toate miscarile. Dispozitivul te poate alerta si atunci cand obiecte precum un laptop sau o cutie de bijuterii sunt miscate din locul lor. In aria de alerte intra si cele legate de faptul ca ai uitat luminile aprinse ori aragazul pornit.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, dispozitivul foloseste un procedeu care se numeste „trilaterare” care functioneaza pe baza a minim trei semnale care se suprapun pentru a identifica pozitia anumitor obiecte. Pe baza unor algoritmi de calcul complecsi, gadgetul masoara spatiul din locuinta, detecteaza mobila, dar si locul in care este plasat dispozitivul.

„ Descrierea din Kickstarter nu este foarte detaliata, dar Ninja Sphere poate gasi si monitoriza obiecte via oricare dintre tagurile Bluetooth (Stick’n Find, TileApp, Gecko, Chipolo) sau alte terminale cu Bluetooth”, a explicat Daniel Friedman, CEOul companiei care a creat acest dispozitiv.

ninja sphere plan

Atunci cand utilizatorul observa ceva anormal, poate sa ceara dispozitivului sa faca poze, in cazul in care sunt instalate camere in locuinta. „Utilizatorul are libertatea de a crea diverse raspunsuri in functie de situatiile care apar.”

Gadgetul este open source, ceea ce inseamna ca poate fi configurat pentru a lucra si device-uri suplimentare. Gadgetul va fi controlat printr-o aplicatie, dar echipa spera ca aceasta sa fie necesara doar pentru set-up-ul initial al dispozitivului.

Campania de pe Kickstart adunat deja 259.000 dolari canadieni, depasind targetul de 115.000 dolari, si se va incheia in ianuarie 2014. Cei care au platit 199 dolari australieni vor primi deviceul programat pentru livrare in iunie 2014.