Microsoft smartwatch este noua tinta a gigantului

smartwatch Microsoft

Smartwatch de la Microsoft un nou produs ce va apare pe piata. Microsoft e cea mai recenta companie care se alatura celor ce isi propun sa creeze smartwatch -uri. Stirea e data de The Wall Street Journal care mai spune si ca Microsoft continua sa lucreze si la un smartphone propriu.

Surse de la un furnizor au declarat ca Microsoft le-a comandat diverse componente pentru un smartwatch, inclusiv un display de 15inci, iar alta sursa a sustinut ca s-a intalnit cu echipa R&D de la Microsoft. Cu toate acestea, ziarul nu a putut confirma daca Microsoft are in plan crearea unui asemenea produs.

De fapt, Microsoft a incercat sa intra in zona ceasurilor inteligente inca din 2000 prin intermediul unui proiect denumit Smart Personal Objects Technology. Ceasuri bazate pe SPOT au aparut in 2004, dar au cam disparut din peisaj prin 2008.

Odata cu dezvoltarea tabletelor Surface RT si Surface Pro, Microsoft si-a pus la punct divizia hardware. Saptamana trecuta, WSJ a dat o stire potrivit careia Microsoft ar lucra si la o tableta de 7 inci. N-ar fi un efort de imaginatie prea mare sa ne inchipuim ca se lucreaza si la un smartphone propriu. Gigantul software a colaborat cu Nokia pentru Windows Phone, dar vanzarile de telefoane sunt semnificativ mai scazute decat in cazul Apple sau Google.

[related-posts]

In ceea ce priveste zvonurile despre ceasurile inteligente, acestea au prins aripi in ultima vreme. Samsung a confirmat luna trecuta ca lucreaza la un astfel de proiect, in timp ce Apple lucreaza deja la unul prevazut a fi lansat chiar in acest an. Si despre Google au aparut zvonuri ca lucreaza la un ceas inteligent.

Insa cei care au dat startul acestei nebunii sunt Pebble – proiectul lor a strans 10 milioane de dolari pe Kickstarter, iar primele comenzi s-au onorat la inceputul acestui an.

E de amintit si proiectul Google Glass unde se asteapta ca prototipul sa fie lansat in curand, dar si versiunea chineza, Baidu Eye, anuntata de compania Baidu.

Tehnologiile purtabile par a fi tot mai aproape de a face saltul de la fictiune la realitate.