Lentile de contact ce iti ofera vederea de Terminator

Lentile de contact ce confera vedere ca a lui Terminator

Un nou tip de lentile de contact a fost inventat. Acestea sunt capabile sa asigura un zoom de circa 2.8 mai mare decat vederea normala, dar au si capacitatea de a micsora focalizarea pentru o vedere panoramica.

Dupa mai bine de 29 de ani de la lansarea Terminator, care l-a avut in rolul principal pe cunoscutul actor de filme de actiune Arnold Schwarzeneger, au aparut si lentilele de contact care simuleaza vederea unui robot.

Lentilele noi dezvoltate sunt telescopice de doar un milimetru grosime, si au un centru optic fara posibilitate de zoom inconjurat de un inel pe care sunt dispuse componente optice de marire sau micsorare a imaginii. Lentilele beneficiaza de nanotehnologie si pot recunoaste fete umane marcandu-le ca potentiale tinte.  Ele sunt prevazute cu panou de cristale lichide care dau optiuni utilizatorului de schimba modul de vizualizare intre vedere normala sau marita.

Dezvoltarea proiectului cu lentile de contact telescopice a  fost sustinuta de doua echipe de cercetatori, una provenind de la Institutul Tehnologic Federal Elvetian (EPFL) din Lausanne, si una de la Universitatea din California, San Diego.

Proiectul contine practic integrarea ecranului si mecanismului LCD de la o pereche de ochelari Samsung 3D, pentru a imita efectele unor lentile de contact. Momentan lentilele sunt testate mecanic pe un dispozitiv ce imita ochiul uman, avand ca scop cercetarea optomecanicii, dar dispozitivul este recomandat pentru mai multa siguranta sa fie utilizat in ochelari.

Cercetatorii sunt increzatori ca tehnologia LCD va putea fi integrata in lentile de contact cu siguranta de folosire maxima, fara a produce leziuni ochiului, cat mai curand.

Ca deosebire a vederii de ansamblu, vederea prin lentilele create este ca liniile de proiectie sunt inperceptibile diferit fata de modul in care vedea Terminator, aceste fiind lentile de contact bifocale.

[related-posts]