iOximeter poate fi conectat la telefonul mobil si monitorizeaza ritmul cardiac

Nu mai e de mult o noutate faptul ca poti sincroniza smartphone-ul cu diverse device-uri de monitorizare a sanatatii. Telefonul proceseaza informatia, alimenteaza cu energie device-ul in cauza, astfel ca acesta din urma devine tot mai redus in dimensiuni si atractiv ca pret.

Insa monitorizarea de lunga durata (de exemplu, peste noapte) necesita alimentare continua.

ioximeter dispozitiv de monitorizare a ritmului cardiac

iOximeter sustine ca a rezolvat si aceasta problema prin conectarea aparatului direct la telefon prin intermediul mufei pentru casti. Compania a creat un senzor special, deja patentat, care permite alimentarea cu energie prin aceasta mufa, permitand astfel incarcarea telefonului atunci cand e nevoie prin microUSB.

Acum aparatul indica numarul de batai pe minut si nivelul de oxigenare a sangelui, iar functionalitatile viitoare vor include si monitorizarea respiratiei sau deviatiile de ritm cardiac.

Producatorii deviceului spun ca, pe langa diversele companii din zona medicala evident interesate de un astfel de produs, au fost contactati si de diverse asociatii de yoga. Se pare ca acestea vor sa monitorizeze cu exactitate cat de relaxati sunt in timpul sedintelor de meditatie.

Nu s-a comunicat inca vreun pret, dar producatorul spune ca deviceul va fi unul accesibil.