baidu eyeBaidu Eye concurentul Google Glass. Baidu vre sa-si lanseze proprii ochelari inteligenti

Baidu, cel mai mare motor de cautare chinez, lucreaza la propriii ochelari inteligenti supranumiti Baidu Eye.

Un purtator de cuvant al companiei chineze a spus ca ochelarii vor putea face cautari folosind recunoasterea faciala.

Kaiser Kuo a precizat pentru Reuters ca nu s-a decis inca daca ochelarii vor fi comercializati:

Acum experimentam toate tehnologiile legate de search.

Similar cu Google Glass, ochelarii Baidu – cunoscuti in sanul companiei drept Baidu Eye – sunt formati dintr-un ecran LCD de mici dimensiuni atasat pe o casca subtire.

Intr-o fotografie facuta in sediul Baidu si ajunsa la presa se vede o persoana care poarta un dispozitiv similar cu cel descris mai sus, dar Baidu nu a confirmat ca este vorba despre Baidu Eye. Cateva stiri anterioare spuneau ca este vorba, de fapt, de o pacaleala de 1 aprilie, dar se pare ca exista un sambure de adevar in aceasta poveste.

Domnul Kuo a spus ca aceasta tehnologie utilizeaza la maxim experienta extensiva a Baidu in materie de recunoastere faciala.

Daca folosesti camera sa faci o poza unei celebritati, iar apoi verifici in baza noastra sa vezi daca gasesti o imagine faciala identica, toate acestea pot fi facute cu un dispozitiv vizual portabil.

Asemenea cuvinte ii pot alarma pe cei ingrijorati de posibilitatile unei asemenea tehnologii.
Grupul contestatar Stop the Cyborgs a cerut limitari clare ale utilizarii unor asemenea dispozitive. „Ne dorim ca oamenii sa impuna limite sociale si fizice in ceea ce priveste aceste tehnologii si sa nu accepte in mod fatalist ideea ca asta e directia in care ne indreptam”, a spus un suporter al campaniei Stop the Cyborgs celor de la BBC.

Intre timp, in San Francisco – cartierul general Google – o cafenea a anuntat ca va interzice clientilor utilizarea Google Glass in timp ce se afla acolo. Ca raspuns la toate aceste ingrijorari, Google a spus ca „se depun multe eforturi in felul in care e creat Google Glass tocmai pentru ca noile tehnologii creaza intotdeauna probleme noi in societate.”

Sursa: BBC