O noua gama notebook Latitude si un ultrabook va fi lansata de Dell

gama notebook Dell Latitude 7000

Noua gama notebook Latitude se anunta un concurent redutabil pe segmentul business, prin seria Latitude 7000 

Dell s-a gandit sa acopere mult mai bine piata de business si a creat gama  notebook Latitude 7000. Cu ecrane de 12 si 14 inch, notebook-urile au capac din fibra de carbon, procesor Intel vPro, NFC, TPM, criptare, readere optionale amprenta, Smart Card si compatibilitate cu standardul MIL-STD 810G. Durata de viata a bateriei e estimata la 8,5 ore si poate fi inlocuita. Exista si o multime de porturi – Ethernet, HDMI, 3 USBuri. Conectivitatea poate fi via WiFi sau via cablu.

Ambele modele din noua gama notebook business au procesoare Haswell Core i7 si grafica HD 4400. Ecranul anti glare poate fi upgradat cu Gorilla Glass touchscreen pentru cei care doresc rezistenta sporita. In ceea ce priveste capacitatea de stocare disponibila pentru noua gama notebook Latitude Business va fi astfel, modelul de 12 inch vine cu 256GB SSD, in timp ce fratele mai mare vine fie cu SSD, fie cu un hard drive hibrid.

Pretul de pornire este 1040 de dolari si noua gama de notebook-uri sunt disponibile la vanzare incepand cu 12 septembrie.

Compania a mai anuntat lansarea altor doua game, 5000 (dedicata publicului larg) si 3000 (intrarea in gama -entry level). Noile lansari din gama notebook destinat publicului larg includ modele de 14 si 15 inch. Similar cu gama premium (7000), modelul 5000 vine cu optiunea unui ecran Gorilla Glass, procesoare Haswell de i3, i5 sau i7, baterie cu 4, 6 sau 9 celule si pana la 1TB de memorie de stocare. Si aceste modele sunt mai usoare decat versiunile anterioare.

Modelele 3000 nu au optiunea unui ecran Gorilla Glass, dar au preturi care incep de la 599 de dolari. Deoacamdata, preturile pentru gama notebook Latitude 5000 nu au fost inca dezvaluite si se pare ca acestea vor fi disponibile la vanzare putin mai tarziu, adica in octombrie. Asteptam si noi cu interes noua gama de notebook-uri si preturile valabile in Romania.