Intel Anti-Theft produsul anti furt va fi disponibil si in Romania

Intel Anti-Theft de la Intel. Cel mai mare producator de procesoare si tehnologii IT din lume, a lansat in Romania unealta Anti-Theft, care le permite utilizatorilor sa blocheze definitiv utilizarea unui laptop pierdut sau furat.

intel anti-theftSolutia este functionala pentru utilizatorii ce detin calculatoare portabile dotate cu procesoare Intel i5 si i7, in baza unui abonament anual in valoare de 110 lei, acesta avand posibilitatea de a bloca terminalul de la distanta. Unealta electronica blocheaza complet accesul la calculator chiar daca se schimba componente de pe placa de baza.

La incheierea abonamentului Anti-Theft, utilizatorul primeste un set de instructiuni si un cod secret ce trebuie activat, pe dispozitivul pentru care se face contract, online.

In cazul in care este securitatea este activata, iar notebook-ul ii este furat utilizatorului, si chiar daca acesta nu a sesizat lipsa acestuia, pentru ca verificarea se face saptamanal, acesta se blocheaza automat datorita sistemului de verificare Anti-Theft care blocheaza sistemul in cazul neintroducerii codului de activare dispozitiv.

 

Intel atentioneaza ca acest sistem (Anti-Theft) nu reprezinta un sistem de backup ci doar un sistem de securitate cu care doreste sa minimizeze furtul de echipamente mobile.

In urma blocarii, utiliza­torul trebuie sa se autentifice cu parola setata din panoul de comanda. Anti-Theft ajuta utiliza­to­rul sa isi protejeze datele prin blo­care, nu prin recuperare, de aceea clientii sunt sfatuiti sa isi faca backup la datele de pe calculator.