Masini urate ale anului 2013 conform americanilor.

Masini urate top conform Forbes. Am cules informatii de la Forbes pentru anul 2013 in ceea ce priveste cele mai urate masini propuse clientilor pentru cumparare. Cineva ar zice ca, gusturile nu se discuta, dar se pare ca unii constructori nu prea mai au simtul estetic realizand un amalgam de forme intelese doar de ei, numai ca, coaeficientul aerodinamic sa ramana in niste valori bune.

Consultand lista publicata de Forbes, preluata la randul ei de la redactorul Lawrence Ulrich ce a intocmit topul masinilor urate sau lipsite de un carcater ce se poate impleti cu o viata in pas cu trendul din moda.

Din pacate contructorii europeni cum ar fi BMW prin marca Mini Cooper sau Mercedes prin modelul SL550 au primit si ei foarte multe critici, astfel incat au reusit sa intre in acest top, desi performatele tehnologice exceleaza, insa designul masinior lasa foarte mult de dorit, fiind prea plictisitoare sau imbinarea unor elemente contradictorii.

Sa incepem cu prezentarea topului rusinii in materie de design:

10. Smart ForTwo Top masini urate

smart fortwo Top masini urate

De ce sa numesti un vehicul cu patru roti, masina. Pare a fi un moped cu acoperis, si da chiar este un moped cu acoperis si aer conditionat. Vehiculul din imagine poarta ilegal denumirea de automobil.

9. McLaren P1 Top masini urate

mclaren P1Top masini urate

Este un concept de bolid hibrid. Trasaturile lui difera in functie de unghiul din care privesti super-masina. La performante bolidul destinat strazii sta foarte bine, fiind dezvoltat cu tehnologie din Formula 1. McLaren a  adus puterea formulei 1, bolidul avand acceleratii rapide  si viteze de top apropiate de top-ul masinilor super sport. Insa design-ul ambiguu si dezordonta faca ca pretul cerut pe masina sa fie mare si la fel de urat ca masina privita in ansamblul ei. Pret aproximativ 1.200.000 euro.

8. Mercedes Benz SL550 Top masini urate

mercedes sl 550

Mercedes ne obisnuise cu un look elegant sportiv, ce emana atat distinctie si clasa cat si sportivitate bruta, insa ultimul model SL550 pare mai mult un esec deoarece nu mai exceleaza in cele doua atuuri ce l-au propulsat in istoria lui ca model. Noul Model SL550 este anost, fara identitate vizuala si mai mult pare ca s-a pierdut in noile tendinte auto. Din pacate face nota discordanta cu clasa sa, asta este adevarul despre noul SL550.

7. Mini Coupe Top masini urate

mini coupe

Tinand cont ca designul lui Mini a fost mereu unul controversat, nu pot spune ca place oricui acest punct de vedere al designului al contructorului lui Mini. La inceput am inteles ca a trebuit folosita istoria marcii, promovata excesiv de britanici mai ales in filmele lui Mr. Bean, dar ca si filmul a fost intotdeauna o parodie,  o comedie de masina. Atunci cand, constructorul german BMW a preluat producatorul local Morris Mini Couper al Mini din Marea Britanie, tintind o piata de nisa prin reimprospatarea modelului a reusit sa duca in penibil, facand micul vehicul un mini-bolid de oras. Dupa ce Mini Clubman si Contryman au adus zambete si izbucniri isterice de ras atunci cand masina era vazuta, de data aceasta se pare ca cineva din interiorul companiei a propus un joc, un ‘Baba Oarba’ cu elemente de caroserie, designul fiind realizat cu ochii inchisi si prin amestecarea de componente pentru a compromite simtul estetic. Ciudat este ca masinuta se adreseaza celor ce vor sa adopte un stil retro fashion, dar acesta nu mai are nici o treaba cu lifestyle-ul fiind de-a dreptul un camp de incercari penibile de  design neconformist.

6. Dodge Charger Top masini urate

dodge charger

Dodge Charger este exact tipul american de a face dintr-o berlina cel mult mediocra ca stil un ‘muscle car’. Dorinta americanilor si obsesia lor spre ‘muscle car’, care sa fim seriosi sunt puternice numai prin look si sunetul motorului, ca orice masina trebuie sa fie foarte agresiva ca look se pare ca pica in penbil. Ca exemplu bun de dat lor este cum sa-l faci pe Leonardo DiCaprio sa arata ca Arnold Schwarzenegger pompand in el steroizi.

Aceasta carcterizare se potriveste si pentru castigatorul pozitiei 5 din top Dodge Charger  care confirma faptul ca-s obsedati de muscle car. Totusi muscle car -ul avea un stil retro care se potrivea de minune, insa cu noile trenduri parca nu mai se pliaza asa de bine.

5. Dodge Avenger Top masini urate

dodge avenger

Nu mai e nimic de adaugat fata de caracterizarea de la punctul 6. Merg pe acelasi stil macar, chiar daca arata mai mult a autobuz scolar…

4. Toyota iQ Top masini urate

scion iQ

Toyota se lauda cu tehnologie de ultima generatie, in special prin utilizarea propulsiei electrice sau hibride pe multe modele de-ale sale inclusi pe acest model, insa se pare ca departamentul de creatie este fugit pe campul electromagnetic.
Se poate ca designerii Toyota sa se fi inspirat de la designerii Nissan cand au desenat Nissan Cube, cubul cu roti. Formele lui iQ sunt destul de greu de urmarit pornind ca o masina desenata pentru o colectie de jucarii pentru copii de sub 4 ani si terminand cu o taietura brusca, de parca designerul s-ar fi trezit dintr-un cosmar in care traia, gen Toy Story…

3. Toyota tC Top masini urate

toyota tC

Toyota tC reprezinta modelul de ocolit despre cum faci sa te hotarasti mai repede cee linie de design sa adopti. Se pare ca acest automobil a ramas undeva suspendat in negura lasata de designerii japonezi in decizia de a contrui o berlina sau un coupe veritabil. Se pare ca nu s-au hotarat si astfel ca au lasat sa iasa pe poarta fabricii un model de automobil pe care nu-l poti incadra nici la clasa coupe, desi are doar doua usi, nici in clasa berlinelor pentru porneste cu un design de berlina tipic.

2. Chrysler 200 Convertible Top masini urate

chrisler 200 convertible 2013 Top masini urate

Acest model de Chrysler este o demonstratie de cum nu ar trebui sa arate un cabrio. Pur si smplu inginerii Chrysler au taiat plafonul berlinaei si i-au pus un plafon hard top, pentru ca fericitul cumparator sa poata bucura de vant si soare direct. Credem ca mai bine se opta pentru un plafon panoramic, pentru ca acest cabrio arata ca o berlina modificata intr-un garaj personal pentru a arata a cabrio. Aspect neelegant, greoi,  si imbatranit… la sectiunea epic fail.

1. Toyota Prius V Top masini urate

toyota prius v Top masini urate

A cincea generatie a lui Prius aduce multe elemente noi de tehnologie pentru automobil MPV(Multi Purpose Vehicule), dar si un design extrem de urat. Pentru cat s-a investit in cercetare si inovatie, Toyota ar trebuie sa angajeze niste designeri, deoarece modele japoneze arata din ce in ce mai rau la capitolul design. Deci, daca vrei sa ai cel mai urat MPV, dar care sa fie fiabil comanda cu incredere Priusul nou, ceva mai urat nu se gaseste in gama Toyota.

[related-posts]