Tim Cook prezinta Iphone 5

Urmasul lui Steve Jobs, Tim Cook, alaturi de echipa sa, a prezentat la San Francisco noul model de iPhone, denumit iPhone 5.

iphone 5Caracteristicile importante ale noului model, numit iPhone 5, sunt puterea dubla a procesorului A6, marimea, scaderea consumului energetic cu 22% fata de generatia mai veche si  noul ecran de 4 inch cu rezolutie 1136X 640 megapixeli, 326 ppi.

Delimitarea fata de concurenta o face designul din aluminiu si sticla, fiind astfel mai usor si mai subtire decat orice alt iPhone. Are doar 7.6 mm grosime si 112 grame fata de modelul anterior, fiind cu 22 de grame mai usor.

Conectivitatea noului iPhone acopera intreaga gama de retele de comunicatii GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+, dar si LTE, cea mai avansata tehnologie cu viteze de transfer de pana la 100 mbps.

Bateria ofera o autonomie de pana la 8 ore in regim 3G si 10 ore cu wi-fi pornit. Camera 8 megapixeli si rezolutie foto 3.264×2.448 pixeli. Aparatul are si functie Panorama care poate oferi fotografii la rezolutii de 28 de megapixeli. Camera poate filma in format full HD 1080p si are inclusa functia de detectie faciala. Camera frontala poate remite video la 720p. Acesta mai are trei microfoane in dotare pentru atenuarea zgomotului de fond.